Service vrijwilliger

Op 4 en vooral 5 mei zijn de rode T-shirts van de servicevrijwilligers goed vertegenwoordigd op ons festivalterrein. Als gastvrije vrijwilligers staan ze op een vast punt of lopen ze rond om de bezoekers van Bevrijdingspop een leuke dag te bezorgen.

We werken met elkaar in een team en verwachten een bepaalde verantwoordelijkheid van jou. Natuurlijk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jullie persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Zijn er bijzonderheden? Geef deze dan zo snel mogelijk na aanmelding door.

In het aanmeldformulier kan je aangeven waar jouw voorkeur ligt en welke ervaring je hebt, zodat we je kunnen indelen.

Vrijwilligersfeest op 2 mei

Op 2 mei is er een vrijwilligersfeest. Iedereen die meewerkt aan deze editie, is van harte welkom op dit feest, dat plaatsvindt in de vrijwilligerstent.

Bevrijdingspop op 5 mei

Voor de vrijwilligers die op 5 mei komen helpen, gelden verschillende werktijden. Vooraf krijg je te horen waar en op welke tijden je bent ingedeeld. Om middernacht is het festival afgelopen. Ben je dan nog aanwezig? Dan ben je van harte welkom in de vrijwilligerstent om met ons na te borrelen op een geweldige dag.

E-ticket

Eind april ontvang je als vrijwilliger een e-ticket per mail. Dit kan je uitprinten. Of je kunt de QR-code te laten scannen vanaf jouw mobiele telefoon. Het is belangrijk dat je op 5 mei voor 12.00 uur langs de vrijwilligerscabin loopt. Deze cabin staat op de Dreef, tegenover de Rabobank. Bij deze cabin krijg je een T-shirt, een polsbandje en muntjes. Met de munten kan je drankjes, broodjes, iets lekkers en een warme maaltijd halen.

Na het ophalen van deze spullen kun je je bij Marloes of Elise melden in de grote vrijwilligerstent. Zij wijzen je verder de weg.

Route

De Haarlemmerhout is op 5 mei moeilijk te bereiken door de hekken rondom het terrein. Gebruik deze link om gemakkelijk je weg te vinden vanaf het station. De onderste gele punaise op de kaart staat voor de vrijwilligerscabin. Kom je met het openbaar vervoer? Let dan op dat er andere tijden gelden en de bussen niet dichterbij kunnen komen dan de Tempeliersstraat in Haarlem. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het terrein. Naar het festivalterrein met de auto is deze dag geen optie.

Regels servicecrew

We moeten ons, als serviceploeg, aan een aantal richtlijnen en regels houden:

 • Het dragen van goede, dichte schoenen is verplicht! Je staat en loopt de gehele dag op een evenementenlocatie. Slippers dragen mag dus niet!
 • Draag laagjes kleding en neem altijd een warme trui of een vest mee. We hopen op mooi weer, maar in de avond kan het afkoelen en de tent is deels open.
 • Neem geen spullen van waarde mee. Er zijn maar een beperkt aantal kluisjes. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te waken over jouw eigendommen.
 • Tijdens werktijd wordt er geen alcohol gedronken. Dat geldt sowieso voor vrijwilligers jonger dan 18 jaar.

 Naast de regels voor het serviceteam zijn er ook nog de huisregels van het festival zelf. Hieronder staan ze beschreven

Huisregels voor alle medewerkers van Bevrijdingspop

Het betreden van het festival geschiedt op je eigen risico.

 • Het geluid op het festivalterrein is op sommige plaatsen harder dan 85 dB(A). Het is daarom verplicht om de aan jou verstrekte gehoorbescherming te dragen.
 • Bevrijdingspop is nooit aansprakelijk voor verlies, schade of diefstal van of aan je persoonlijke spullen.
 • Om een succes van Bevrijdingspop te maken, verzoeken wij je altijd de aanwijzingen op te volgen van de organisatie (bestuur, producent, commissie- en stafleden).
 • Gebruik geen alcohol of drugs tijdens je werkzaamheden.
 • Wees vriendelijk. Vechten, discrimineren of intimideren is absoluut verboden
 • We gaan ervan uit dat je altijd ‘in de geest van Bevrijdingspop’ handelt.
 • Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen persoonlijke meningen die Bevrijdingspop zouden kunnen schaden, mag ventileren naar de pers en/of andere media.

Fotografie: Archie Backx