We vieren de vrijheid! Lespakket voor basisscholen.

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Om dat te onderstrepen heeft Bevrijdingspop speciaal voor Haarlemse basisscholen een lespakket ontwikkeld: We vieren de vrijheid!

Met elkaar in gesprek gaan

Op 5 mei vieren we dat Nederland in 1945 werd bevrijd van de bezetters. In Haarlem vieren we deze gebeurtenis ieder jaar uitbundig met onder meer Bevrijdingspop. Bevrijdingspop Haarlem wil de Haarlemse basisscholen betrekken bij dit feest. Dit lespakket biedt leerkrachten en leerlingen de mogelijkheid met beelden, verhalen en gesprekken duidelijk te maken waarom wij in Neder­land het vieren van de vrijheid belangrijk vinden. Hoe verliep het leven in oorlogstijd? Welke vrijheden misten de Haarlemmers toen? Welke vrijheden hebben wij nu? Vragen om over in gesprek te gaan.

Lespakket voor groep 6 t/m 8 over vrijheid en Bevrijdingsdag

Aansluitend maken de leerlingen feestelijke vrijheidsvlaggetjes die onderdeel worden van een gigan­tische slinger. Tijdens Bevrijdingspop hangt deze slinger op het Kinderfestivalterrein. De leerlingen krijgen een uitnodiging om met hun ouders het kunstwerk op 5 mei te komen bewonderen.

Lespakket We vieren de vrijheid

Het lesmateriaal van We vieren de vrijheid is gratis te gebruiken. Ga naar deze pagina om de materialen te downloaden.