Programma Hero Kindercentra podium: goochelshow, dans en Stefania

Op het Kinderfestival van Bevrijdingspop is zoveel te doen! Op het Hero Kindercentra podium zijn tot 19.00 uur de hele dag optredens. Maar ook op het veld zelf is het superleuk én gezellig. 

12.15 tot 13.00 uur
Theater Zwuf: voorstelling Biggetje Basje

Biggetje Basje vindt zichzelf te dik en hij houdt ook niet van een modderbad, Basje vindt dat vies! Daarom gaat hij op zoek naar een ander leven dan dat van een varkentje… Zo ontmoet hij schaap, koe en nog meer dieren van de kinderboerderij. Basje vind alles leuker en beter maar… of hij daar nou zo gelukkig van wordt?

Kom kijken, meezingen en spelen tijdens deze vrolijke voorstelling met knuffels over een biggetje dat geen varken wil zijn.

13.10-13.15
Erfgoeddrager Ece Ciblak vertelt…

Ece Ciblak vertelt het verhaal van Greet Scholte die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Ece heeft mevrouw Scholte geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt. Ece is Erfgoeddrager van het verhaal van mevrouw Scholte en zal het verhaal haar hele leven doorvertellen, zodat de persoonlijke verhalen uit de oorlog niet vergeten worden.

13.15-13.45
Goochelshow  Jasper Oberon

Laat je betoveren door… Jasper Oberon! Verbazing en verwondering voor jong en oud!

Kom kijken naar de onbegrijpelijke en vrolijke trucs van Jasper Oberon. Hij tovert je een andere wereld voor waarin alles kan en het is heerlijk om daar even in te geloven. Wie weet mag je wel assistent zijn bij één van de trucs en de magie van heel dichtbij ervaren.

Jasper Oberon is één van de bekendste goochelaars van Nederland en gaf ontelbare optredens op festivals, scholen, evenementen en in pretparken. Vingervlugheid, mentalisme, maar ook objecten laten zweven, hij tovert zijn publiek maar wat graag de meest verbluffende trucs voor.

Een echte feel-good show met magie en verwondering voor jong en oud. Laat je betoveren door Jasper Oberon en verplaats je even een heel andere wereld waarin alles lijkt te kunnen.

13.55-14.00
Erfgoeddrager Wies Groot vertelt…

Wies Groot vertelt het verhaal van Bert Jansen die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Wies heeft meneer Jansen geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt. Wies is Erfgoeddrager van het verhaal van meneer Jansen en zal het verhaal haar hele leven doorvertellen, zodat de persoonlijke verhalen uit de oorlog niet vergeten worden.

14.00 tot 14.45
Dansworkshop van Dansschool Jolein

Hou je van dansen en springen op toffe muziek?

Kom dan om 14.00 uur naar het kinderfestival podium en doe mee met de leuke kinderdans workshop. Deze dansworkshop is voor kinderen vanaf 2 t/m 12 jaar, en wordt gegeven door de Haarlemse Jolein van de Geest met ondersteuning van de leerlingen van de dansstudio.

15.00-15.45
Optredens van 5 Haarlemse podiumhelden

Een percussiegroep, twee zangeressen, een drummer die wereldberoemd wil worden, een rapper en een hiphop dansteam zijn de Haarlemse podiumhelden. Deze Haarlemse podiumhelden treden 5 mei 2022 op, op het Hero Kindercentra podium.

15.55-16.00
Erfgoeddrager Ace Genuit vertelt…

Ace Genuit vertelt het verhaal van Cok Verheem die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Ace heeft mevrouw Verheem geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt. Ace is Erfgoeddrager van het verhaal van mevrouw Verheem en zal het verhaal zijn hele leven doorvertellen, zodat de persoonlijke verhalen uit de oorlog niet vergeten worden.

16.00-16.30
Stefania

Stefania is de Grieks-Nederlandse zangeres die de eer had om in 2021 Griekenland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Daar werd ze 10e met haar song ‘Last Dance’. Naast zangeres is ze ook actrice en presentatrice. Voor AVROTROS presenteert ze bij NPO Zapp wekelijks de Kids Top 20.

16.55-17.15
5 voor 5 moment  in samenwerking met dansschool Jolein, Erfgoeddragers Kirsten James en Feline Keur, en Stichting In mijn buurt

Erfgoeddrager Kirsten James vertelt het verhaal van Betty Radema die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Kirsten heeft mevrouw Radema geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt. Kirsten is Erfgoeddrager van het verhaal van mevrouw Radema en zal het verhaal haar hele leven doorvertellen, zodat de persoonlijke verhalen uit de oorlog niet vergeten worden.

Hierna vindt een kort maar heel krachtig mooi optreden plats van danschool Jolein, om stil te staan bij onze vrijheid.

Daarna zal Erfgoeddrager Feline Keur het verhaal vertellen van Betty Radema die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Feline heeft mevrouw Radema geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt.

17.30-18.00
Haarlemse DJ school: MÆDM

Gray Hoek, Ook wel bekend als MÆDM is sinds zijn 10e fulltime bezig met muziek en volgt inmiddels een professionele muziekopleiding op Pact Amsterdam. Hij staat bekend om zijn underground tech/bass houseplaten en wilt hier een nieuwe sound in de muziekscene mee creëren. Hij heeft inmiddels 100+ optredens op zijn naam staan en bereidt op dit moment een EP voor.

18:00-18:30
Haarlemse DJ School: Virato

Viggo Smit, oftewel VIRATO, is een producer/artiest uit Nederland. Hij is onder andere bekend van zijn muzikale DJ act bij Kei-Week Festival, CDT Coupe Des Templier Festival, Mixtream Festival en vele andere Clubs en Discotheken! Ook geeft Virato zo dus ook DJ/Producer les bij een aantal muziek scholen, onder andere bij de Haarlemse DJ School. Virato produceert FutureTechno en heeft hij al een aantal releases online staan! Virato maakt dit uniek door bij zijn optredens vaak met analoge apparatuur te werken. Ook zorgt hij altijd voor een aanstekelijke uitstraling doormiddel van zijn komische bril op zijn hoofd. Ook het afgelopen anderhalf jaar heeft Virato niet stilgezeten. Zo versterkte hij zijn (online) netwerk wat ertoe heeft geleid dat hij een aantal DJ Live On Location video’s heeft kunnen opnemen op bijzondere plekken in Nederland. Op onder andere YouTube is te zien hoe hij de ene keer een set staat te draaien tussen de tulpen, en de andere keer weer in/bij een Kasteel. Virato zijn eerst volgende project is dit jaar een EP dat hij gaat uitbrengen met Future-Techno platen in samenwerking met een intens gaaf label! ‘Hee, dat is Virato!’

18.25-18.30
Erfgoeddrager Nicky Fokkr vertelt…

Nicky Fokke vertelt het verhaal van Louise Dingerdis die de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Nicky heeft mevrouw Dingerdis geïnterviewd tijdens het project Oorlog in mijn Buurt. Nicky is Erfgoeddrager van het verhaal van mevrouw Dingerdis en zal het verhaal haar hele leven doorvertellen, zodat de persoonlijke verhalen uit de oorlog niet vergeten worden.

18.30-19.00
Miss Isa

Miss Isa is de jongste vrouwelijke Hardstyle DJ ter wereld! Ze is al hard aan het oefenen op weg naar het grote podium. Haar droom is dan ook om op Defqon.1 te draaien.

Zo heeft ze op DJ School Amsterdam lessen gehad, en krijgt ze nu privé les van Ressurectz. Hou Miss Isa in de gaten, want je gaat nog veel van haar horen! Zij gaat een set neerzetten met herkenbare melodieuze nummers in een hardcore sausje om het festival even vrolijk af te sluiten.

Presentatie Kinderfestival: Dudley Angela van Dude entertainment

Dude is een geboren entertainer hij presenteert het kinderfestival op 5 mei 2022.  Hij is  opgegroeid op Curaçao en danst al van jongs af aan. ‘Dansen is voor mij in de eerste plaats het uiten van emoties. Ik word vrolijk als ik zelf dans, maar ook als ik anderen zie dansen. Die passie deel ik graag met jullie!’, aldus Dude. Dude verzorgt danslessen op locatie bijvoorbeeld op bedrijfsevenementen, BSO’s voor kids Maar ook geeft hij danslessen aan volwassen. Dudley heeft ook sinds 2 jaar zijn eigen dansschool school: DUDE DANCE ACADEMY. Hij geeft les in  Haarlem (Speeltuin kindervreugd) en IJmuiden (bij de Haven).