Ondertussen in…

Over een kleine twee maanden vinden de 14 Bevrijdingsfestivals weer plaats. Hoog tijd om weer eens een rondje langs de velden te maken. Zonder helikopter, helaas. Wat zijn de festivals die vallen onder het Nationaal Comitë 4 en 5 mei allemaal van plan komende Hemelvaartsdag?

Ondertussen in…

Almere

Kenny B., Di-rect, Van Velzen en Ronnie Flex zijn te bewonderen op het Bevrijdingsfestival Flevoland. Ambassadeur van de Vrijheid in Almere is onze ‘eigen’ Nielson!

kaartje-festivals-almere

Website Bevrijdingsfestival

Amsterdam

In Amsterdam hebben ze een primeur: hun eigen Stadsambassadeur van de Vrijheid! Niemand minder dan Def P is hiervoor benaderd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Ook leuk om te melden: De Vrijheidsmaaltijd gaat haar vijfde editie tegemoet. Door heel de stad worden maaltijden georganiseerd waarbij invulling wordt gegevens aan het thema ‘op de grens’.

kaartje-festivals-amsterdam

Website Bevrijdingsfestival

Assen

Het Bevrijdingsfestivalfestival in Drenthe wordt geopend door Kovacs, als Ambassadeur van de Vrijheid. Maar ook The Cosmic Carnival, Dudettes en DJ Asino zie je hier op 5 mei. Over die laatste gaat het verhaal dat hij is opgegroeid tussen wilde reuzenpanda’s in het centrum van Amsterdam. Asino claimt zelf geboren te zijn op een planeet waarvan de naam onmogelijk is uit te spreken.

kaartje-festivals-assen copy

Website Bevrijdingsfestival

Den Bosch

Mostafa Hilali, beroepsmilitair en oprichter Nietmijnislam opent op 29 maart de Vrijheidscolleges 2016 in TivoliVredenburg. Minister Lodewijk Asscher leidt deze in.

kaartje-festivals-den-bosch

Website Bevrijdingsfestival

Den Haag

Fotomodel en actievoerster Ancilla Tilia en schrijfster Jessica Durlacher geven in april twee Vrijheidscolleges in Den Haag. Op 5 mei komen Sunnery James en Ryan Marciano per helikopter naar het Malieveld.

kaartje-festivals-den-haag

Website Bevrijdingsfestival

Groningen

In Groningen vindt dit jaar de nationale start van de Bevrijdingsfestivals plaats. Kovac is deze dag aanwezig in Groningen, net als Ali B.

Op 4 mei organiseren verschillende organisaties in Groningen bijzondere activiteiten. Het Bevrijdingsfestival sluit zich hierbij aan met een gratis muzikaal en literair programma in het Stadspark.

kaartje-festivals-groningen

Website Bevrijdingsfestival

Haarlem

Nielson komt naar Haarlem. Lil’Kleine en Ronnie Flex komen naar Haarlem. Het Kennemer Jeugdorkest komt naar Haarlem. Maar ook Sue the Night. Jij toch ook? Op 1/1, 2/2, 3/3 en 4/4 zijn er speciale Vrijheidsevenementen, zoals de Bevrijdingsduik en de Bevrijdingsloop.

kaartje-festivals-haarlem

Website Bevrijdingsfestival

Leeuwarden

In Friesland hebben ze een nieuwe website. Mooi! En het dynamische duo Sunnery James en Ryan Marciano in de helikopter. Zou Doutzen meevliegen, op familiebezoek?

kaartje-festivals-leeuwarden

Website Bevrijdingsfestival

Roermond

In Limburg melden ze de komst van The Common Linnets, naast ‘Limburgs’trots’ Kovac.

Voor de jongeren is er dit jaar de Cross Culture Stage, met onder anderen Kraantje Pappie en Extince. Ook is de Sena Talent Stage weer te vinden op het bevrijdingsfestival Limburg. Dit podium biedt zes zeer talentvolle Limburgse acts de kans om hun kunsten te tonen aan een groot publiek.

kaartje-festivals-roermond

Website Bevrijdingsfestival

Rotterdam

Naast de Ambassadeurs van de Vrijheid Sunnery James & Ryan Marciano is in Zuid-Holland onder meer bevestigd: Rocksensatie DeWolff, balkangroep Projekt Rakija en een Rotterdamse samenwerking van Half Way Station en rapper Unorthadox.

kaartje-festivals-rotterdam

Website Bevrijdingsfestival

Utrecht

Juliette and the Licks is de eerste act die voor het festival bekend is gemaakt. De Amerikaanse rockband met Juliette Lewis als energieke frontvrouw stopte in 2009, maar is nu terug en te zien in Utrecht.

Voor mensen of organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving, is er de Tolerantieprijs. Ambassadeur van de vrijheid in Utrecht is opnieuw Nielson.

kaartje-festivals-utrecht

Website Bevrijdingsfestival

Vlissingen

Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt afgesloten door Sunnery James & Ryan Marciano. Op mainstage is Kenny B. de afsluiter, terwijl hier eerder op de dag de Handsome Poets al spelen. Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft nu ook een Instagrampagina. https://www.instagram.com/bfzld2016/

kaartje-festivals-vlissingen

Website Bevrijdingsfestival

Wageningen

Nog meer Sunnery James & Ryan Marciano beleven we in Wageningen dit jaar. Het hoofdpodium van het festival is vanwege veiligheid, ruimtelijke en financiële redenen verplaatst, van de Markt naar het terrein Duivendaal.

kaartje-festivals-wageningen

Website Bevrijdingsfestival

Zwolle

Van Velzen treedt dit jaar op in Zwolle, met drie Keniaanse zangeressen. Ambassadeur van de Vrijheid Nielson is van de partij. En de organisatie heeft internationale act Manu Chao vast weten te leggen. Dit wordt een feestje! Op het podium van het Wereldpaviljoen toont lokaal talent zich aan het publiek.

kaartje-festivals-zwolle

Facebookpagina Bevrijdingsfestival

 

Voor meer informatie over het Nationaal Comité 4 en 5 mei, ga hier naartoe.