Het Jaar van de toegankelijkheid op Bevrijdingspop

In 2018 is toegankelijkheid een centraal thema voor gemeente Haarlem. Onze stad heeft de ambitie om in de top 10 van meest toegankelijk steden van Nederland te komen. Ook op Bevrijdingspop doen we er alles aan mensen met een beperking op een veilige manier een leuke dag te bezorgen. Met speciale faciliteiten voor deze groep bezoekers en een speciaal VIP-programma op 4 en 5 mei.

Speciale faciliteiten voor mindervaliden

Als festival hebben wij een aantal maatregelen getroffen om mensen met een beperking welkom te heten:

  • Elke ingang heeft een mindervalidentoegang.
  • Ingang A beschikt over een drempelvrije toegang.
  • Er is op ieder veld een invalidentoilet aanwezig (bij de EHBO-posten).
  • Voor het hoofdpodium is er verhoging waar mensen met een rolstoel op kunnen rijden
  • Er zijn voldoende vluchtroutes op het terrein die ook bereikbaar zijn middels verharde wegen

VIP-programma

Om het Jaar van de toegankelijkheid extra aandacht te geven, houden we een speciale actie. Samen met het Rode Kruis en met financiering van gemeente Haarlem heten wij op 4 en 5 mei een groep mindervaliden als gast welkom op ons terrein. De deelnemers aan dit VIP-programma zijn de hele dag welkom in ons gastengebied. Bovendien worden zij over ons backstageterrein rondgeleid door vrijwilligers van Bevrijdingspop. En op 4 mei beleven we samen het Herdenkingsmoment op de Dreef en genieten vervolgens van het Kennemer Jeugd Orkest en Alain Clark.

Meer informatie over het VIP-programma: [email protected]l

Aanmeldingen VIP-programma: [email protected]

In een vlog laten Femke Schukking en Marjan Gielen van Bevrijdingspop zien welke faciliteiten er op ons terrein zijn ingericht voor mindervaliden.