Indian Askin

 ABC
Het gaat goed met Indian Askin. 3FM DJ Frank benoemde de band in eind 2014 al tot ‘de sound van 2015’ bij DWDD. Begin 2016 verraste ze iedereen met maar liefst 5! spectaculaire shows op Noorderslag. Op 15 april 2016 kwam hun debuutalbum Sea Of Ethanol uit en die kwam meteen binnen op #8 in de Album Charts. Voor het album werkte Indian Askin samen met Uncle Pete (Peter Kriek), als producer, co writer en mixer en Dennis van Leeuwen.

Het album werd lovend ontvangen in de media:

“Het rockt, het rammelt en het kraakt. Sea Of Ethanol is een even opwindend als veelbelovend debut” – OOR

Ze blazen met Sea Of Ethanol de ’80’s en ’90’s rock nieuw leven in met een goed geordende chaos van rustige indie- en ongepolijste punkinvloeden. en dat alles omlijst met een prikkelend psychedelisch randje.” -3voor12

2016 was een extreem succesvol jaar dat begon met een clubtour en meer dan 50 festival shows. Indian Askin speelde op o.a. Where The Wild Things Are, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een ramvolle tent op LowLands! Tussendoor tourde de band in Duitsland en Tsjechie met DeStaat. De tweede clubtour na de festival zomer was, met een uitverkochte Rotown, Tivoli De Helling, Het Paard van Troje en als klap op de vuurpijl de 2 keer uitverkochte Oedipus Brouwerij Amsterdam, een waardige afsluiter van het jaar.

Met de singles Answer, Really Wanna Tell You, Asshole Down en Better One was Indian Askin telkens te horen op 3FM, die de band ook Serious Talent maakt.

2017 start voorspoedig met de release van twee nieuwe tracks (Drinkin Time en Crazy) via de Paradiso Vinyl Club en de band staat, een jaar later voorgedragen door 3FM, op de hotspot van het Europese Eurosonic festival.

Indian Askin bestaat al sinds 2007. Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger, gitarist en een van de producers van Indian Askin. Chino is van Paraguyaanse afkomst, meer specifiek stamt hij af van de Guarani indianen. Zijn vader is een onnavolgbare harp speler in een klassiek orkest in Rome en Chino speelt al vanaf jonge leeftijd diverse instrumenten. Al vroeg speelt hij ook in bandjes en skateboard hij door Amsterdam, waar hij is geboren en in Monnickendam, waar zijn moeder woont. Chino bezit het rauwe talent als zanger, schrijver en performer. De band wordt compleet gemaakt door met Jasja Offermans (1991) op basgitaar, Ferry Kunst (1987) op drums en Bart van der Elst (1996) als de jongste van het stel op toetsen. De sound van Indian Askin omschrijven ze zelfs als nupunk, met rock en grunge invloeden en een psychedelisch randje.

Inmiddels is ook bekend geworden dat Indian Askin is genomineerd voor maar liefst 2 Edisons in februari 2017 voor Beste Nieuwkomer en Beste Rock.

Meer info

www.indianaskin.com

www.facebook.com/indianaskin

https://open.spotify.com/artist/0LMHkT69H40YY2x8GHJiD6

https://soundcloud.com/indian-askin

https://www.instagram.com/indianaskinband/