Roti Kip
Boodschappenlijstje voor Roti met kip (4 personen):
- 4 roti platen
- 4 hard gekookte eieren
- 300 gram kousenband
- 20 gram kerrie masala (tip: H.Nandan kerrie masala zakje 80 gram)
- 1 eetlepel kerrie masala
- 250 gram uien
- 4 teentjes knoflook
- 500 gram kippendijen
- 500 gram gekookte aardappels
- 1 maggi blokje
- 30 gram tomatenpuree
- 400 gram tomaten blokjes
- 1 rode peper – indien je van pittig eten houdt vervang deze dan voor een madam Jeanette peper.
Benodigdheden:
- 250 ml water
- Zonnebloem olie of een andere neutrale olie.
- Grote hapjespan of een grote wok
- Oven of magnetron
- Snijplank & mes
- Pan met kokend water
- steelpannetje
Bereiding Roti
- Snij de aardappels in grove stukken en kook deze beetgaar.
- Kook vervolgens de eieren hard.
- Snij de kousenband in stukjes van 3 a 4 cm,
- Snij de uien in halve ringen.
- Snipper de knoflook.
- Snij de peper en grove stukken en laat de zaden zitten (was nu eerst je handen😊)
- Snij vervolgens de kip in stukken van 3 a 4 cm.
- Verhit een ruime scheut zonnebloem olie in de pan en bak de kip vervolgens 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg hier de uien en de knoflook toe en bak deze voor 2 minuten mee op middelhoog vuur.
- Doe hier de kerrie masala kruiden bij en fruit de kruiden 1 minuut aan.
- Voeg nu de tomaten puree toe en ontzuur deze door hem 2 minuten mee te bakken.
- Voeg vervolgens de peper, magie blokjes en de tomaten blokjes toe en bak deze mee voor 5 minuten.
- Voeg nu de gekookte aardappelen en de kousenband toe.
- Voeg tenslotte 250 ml water toe en roer deze voorzichtig door.
- Laat het geheel 60 minuten op laag vuur door sudderen, met regelmatig door roeren.
Bereiding Kerrie ei
- Terwijl de roti staat te sudderen zet je een steelpan op het vuur en bedek de bodem met een laagje olie.
- Voeg nu een eetlepel Kerrie masala aan toe en fruit deze aan zodat de aroma’s vrij komen.
- Voeg nu de eieren toe en bakje deze mee op laagvuur voor 3 minuten.
- Indien je de eieren iets pittiger wil hebben voeg je naar eigensmaak een lepeltje sambal toe.
Bereiding Rotiplaat
- Verwarm de roti plaat pas op het moment als de eieren en de roti klaar zijn.
- De rotiplaat kan verwarmd worden in de oven op 150 graden voor 4 a 5 minuten of in de magnetron.
- Je bent nu klaar om de borden op te maken met deze heerlijke roti kip.
Opmaak tip: Gebruik een diep bord!
Met dank aan Stef Hazenbosch voor het mogen lenen van zijn keuken. Kijk ook eens op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/stefheid