‘Stilstaan bij onze vrijheid, dat vind ik belangrijk’

Als nieuwbakken service-coördinator Caroline vroeger langs de Hout fietste in de dagen rond Bevrijdingspop, werd ze altijd blij. Blij van het groepsgevoel dat de vrijwilligers van ons fantastische festival uitstraalden. Dáár wilde ze wel eens onderdeel van uitmaken, dus toen Bernt Schneiders haar belangstelling voor de vacature polste, was de keuze snel gemaakt, dat werd een ‘ja’. 

“De omgang met mensen, het regelen en ervoor zorgen dat ze op de juiste plek hun rol vervullen tijdens Bevrijdingspop; dat sprak me aan in de functie van service-coördinator. Ik werk in een Haarlems ziekenhuis en ik ben gewend om met mensen om te gaan. Dat ik me nu als vrijwilliger kan inzetten om straks alles op rolletjes te laten lopen, daar word ik oprecht blij van. Ik ben net aan boord en het welkom van iedereen was zo ontzettend warm! Het voelt een beetje als opgenomen worden in een enorme familie. Een groot aantal vrijwilligers loopt al zoveel jaren mee, dat ik er alle vertrouwen in heb dat we straks op 4 en 5 mei weer iets heel bijzonders gaan neerzetten met zijn allen, waarbij iedere vrijwilliger ook nog zelf van optredens en de sfeer kan genieten. 

Stilstaan bij het principe van vrijheid en dat doorgeven aan de volgende generatie; dát is voor mij de essentie van Bevrijdingspop. Vroeger nam ik mijn kinderen al mee naar de herdenkingsbijeenkomst op de 4e en op mijn schouders om te genieten van het geweldige feest op Bevrijdingsdag. Dat ze nu nog steeds, ook al zijn ze het huis uit, voor deze dagen terugkomen naar Haarlem maakt me trots. Ik verheug me enorm op alle optredens. Mijn ervaring is dat livemuziek verrassender is en meer binnenkomt. Zo was ik vorig jaar best onder de indruk van Suzan & Freek, die ik op de radio nou niet per se zo bijzonder vond. Ik hoop dat ik dit jaar iets soortgelijks ervaar, maar vooral dat we een spetterend en memorabel festival gaan neerzetten!”