Walta maakt het zomers

Walta | Plein voor de Vrijheid

Na een onzekere, onstuimige start van het festival heeft het publiek wel zin in een feestje. Na het 5 voor 5 moment, dat wordt afgesloten met de woorden: ‘Vrijheid draait ook om genieten samen met je vrienden!’ komt dj Walta op (echte naam Patrick Walta, Heemskerk 17 april 1991). Zodra hij aan de knoppen zit en de eerste tonen van zijn progressive/electrohouse ten gehore brengt, gaan voorzichtig de eerste handen in de lucht. Vanaf het podium worden er een paar grote plastic strandballen het publiek in gerold, dat geeft meteen een zomerse vibe!

Op zijn tiende ontdekt Walta de muziek

Walta mixt house met herkenbaar spul als ‘Smack my bitch up’ van de Prodigy en het publiek smult. Niet voor niks is de dj in 2012 als winnaar uit de bus gekomen op het James Zabiela DJ Skill competition in Manchester. Al op 10-jarige leeftijd ontdekt Walta zijn talent voor muziek en op zijn 17e staat hij voor het eerst achter de draaitafels. Dat leidt al snel tot boekingen op verschillende festivals, zoals het Meerbeatz festival Hoofddorp (editie 2014).

Focus op de knoppen

Enig minpuntje is dat Walta weinig contact met het publiek maakt. Jammer, want dan had hij kunnen zien hoe dat aan het genieten is van zijn sterke opbouw en goede sound. Maar dat hij zijn focus op de knoppen richt, is misschien maar goed ook. Want naast hem wordt intussen druk opgebouwd en gesoundcheckt. Maar deze laatste act van de Music Academy inHolland blijft fier overeind staan, tot het einde toe.