The Opposites, terug van nooit weggeweest


Vanaf het moment dat het rapduo The Opposites het podium betrad, ging het publiek bij het hoofdpodium helemaal los. De show was perfect samengesteld, beginnend bij retro bounce, overgaand naar energieke reeze bass geluiden, dansbare muziek in verschillende tempo’s en nummers die massaal werden meegezongen. Dit werd afgewisseld met interacties met het publiek waar menig MC jaloers op zou zijn. Het was de perfecte mix om het publiek nog enthousiaster te maken.

De ervaringen van het publiek waren uiterst positief. Voor sommige jongeren riep de muziek mooie herinneringen op uit het verleden. Ze kenden alle songteksten en dansten waarschijnlijk het meest enthousiast mee van iedereen. Voor anderen bracht de muziek gevoelens van verbinding en saamhorigheid naar boven.

Als kers op de taart werd er aan het einde van de show een jonge fan, genaamd Toby, op het podium uitgenodigd. Het publiek ging helemaal uit zijn dak bij dit vertederende beeld en de show eindigde op het hoogtepunt.

Het Nederlandse rap duo The Opposites, bestaande uit Willy (Willem de Bruin) en Big2 (Twan van Steenhoven), werd opgericht in 2004 en is bekend van hits zoals “Slapeloze Nachten” en “Broodje Bakpao”. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en zullen dat voorlopig ook blijven doen.

Tekst: Mirko Gerrits