Sue the Night is de nieuwe huisband van DWDD

De blauwe gitaar. Het knotje. En natuurlijk een dijk van een stem. Zo kennen we Suus de Groot van Sue the Night van afgelopen 4 en 5 mei in de Haarlemmerhout. En zo kent straks heel Nederland de band, want Sue the Night is komend seizoen de huisband van De Wereld Draait Doorrrrrrrrr.

Op de site van DWDD kun je lezen dat de uitverkiezing tot huisband knap spannend was. Toen zij het verlossende telefoontje van de redactie ontving, dacht Suus de Groot nog dat er slecht nieuws zou volgen: “Dus ik rechtte mijn rug en maakte me klaar om een teleurstelling te incasseren. Want ik dacht: ze bellen me nu natuurlijk om te zeggen dat ze voor iemand anders hebben gekozen.”

Nou, niet dus. En na dit goede nieuws samen met de band te hebben gevierd tot half zes ’s ochtends, werd Sue the Night voorgesteld op de redactievloer van DWDD. Drie van de zes bandleden gaven een optreden – dat volgens eigen zeggen knap spannend was. Suus de Groot: “Ik had helemaal trillende handen! Mijn bandleden hebben me keihard uitgelachen toen we klaar waren. Maar dat komt straks goed. Het is toch anders als je mensen niet kunt zien.”

Sue the Night, van harte gefeliciteerd, namens alles en iedereen van Bevrijdingspop! We zien uit naar jullie maandelijkse bijdragen op NPO 1.