Ruim 3.400 kijkers voor Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 2021

De Grote Zaal van Philharmonie Haarlem vormde op 4 mei 2021 het decor voor het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert. Het Kennemer Jeugd Orkest, in haar jongste bezetting ooit, speelde onder leiding van Matthijs Broers met Rilan & The Bombardiers.

Repeteren op anderhalve meter afstand, spelen voor een met camera’s gevulde, maar verder lege zaal… ga er maar aanstaan als jong muzikaal talent. Toch speelde het Kennemer Jeugd Orkest – de leden zijn dit jaar door de coronaregels allemaal jonger dan 18 jaar – alsof zij voor een uitverkochte Grote Zaal van Philharmonie Haarlem stond. Met goede reden, want op het hoogtepunt van het concert keken er 3.465 personen naar de stream van het Herdenkingsconcert; vergelijkbaar met een ‘gewoon’ Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout.

Samen met Rilan & The Bombardiers eindigde het Kennemer Jeugd Orkest met Freeman, waarbij de vioolpartijen speciaal voor de gelegenheid gearrangeerd waren, en natuurlijk Walking on Fire. Zo vormde ook dit Bevrijdingspop Herdenkingsconcert zoals ieder jaar ‘gewoon’ de link tussen herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei.

Programma 5 mei

Op Bevrijdingsdag zijn er vanaf 11.00 uur drie streams te bekijken via het Bevrijdingspop online platform:

  • De Haarlem105-stream, van 11.00-24.00 uur
  • De muziekstream, van 14.00-23.00 uur, met een integrale registratie van alle optredens van onder anderen Typhoon, Eefje de Visser, Davina Michelle, Tino Martin, Jonna Fraser, etc.
  • De programmastream, van 16.55-23.00, gepresenteerd door Giel Beelen, met optredens, muziek, interviews en een Bevrijdingspop-quiz door DJ Flexy Frank

Het online Bevrijdingspop-festival is op 5 mei 2021 te bekijken via https://www.bevrijdingspop-live.nl/

Foto’s: Marcus van Dam