Ook zonder zang de Haarlemse Jungle (by Night) laten swingen

Jungle by Night is ontstaan in 2009 en hun muziek bestaat uit een mix van Afrobeat, Ethio-jazz, funk, dub en rock, vertaald met negen instrumenten. In acht jaar hebben ze al mooie ervaringen opgedaan: Het voorprogramma van The Roots ft. John Legend, Sziget, Noorderslag en Pinkpop. Vandaag vierden zij samen met het publiek de vrijheid. We hebben het over Jungle By Night. En, was het een feestje?

Jazeker! Ook vandaag in Haarlem lukte het de band om zonder zang een duidelijke boodschap over te brengen. Ondanks dat het publiek niets om mee te zingen had, stond het veld vol met springende, dansende, zwaaiende mensen. Als het terrein een dak had gehad, dan lag die er nu zeker weten af!

Door de juiste inzet van een rookmachine in combinatie met een lichtshow zetten de mannen een magisch optreden neer met behoorlijk wat pit. In eerste instantie wisten wij niet goed wat we van deze instrumentale band konden verwachten, maar Jungle By Night heeft duidelijk bewezen dat ze zonder zingen ook de Haarlemse Jungle (By Night) kunnen laten swingen!

Door: Fleur Klaver, Linda Goes
Fotografie: Edward Draijer