John Coffey on fire!

John Coffey is nog maar net begonnen het publiek gaat compleet los. De eerste klanken klinken door het Frederikspark en vanaf moment één zijn de eerste mensen al mee aan het springen op de muziek. 

Voor elke bewaker de grootste nachtmerrie, de zanger vraagt het publiek het podium op te komen en het publiek geeft daar gehoor aan. 30 of 40 man staan tussen de band leden te springen op het podium en tillen zelfs de gitarist op. Jong oud iedereen gaat los. Ze maken er een echt feest van!

Voor iedereen die niet weet wie John Coffey is. Het is een Nederlandse band opgericht in 2002. De bandnaam is een verwijzing naar het personage John Coffey uit de film The Green Mile (1999) van Frank Darabont, dat gebaseerd is op een gelijknamige, zesdelige boekenserie van Stephen King. De mannen zijn na lange tijd weer terug want bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zes jaar na hun laatste noten, is John Coffey terug! 

Met nieuwe songs, vier gratis shows, een gloednieuw album in de zomer en als klap op de vuurpijl staat de band op zaterdag 16 december op de planken van AFAS Live in Amsterdam met een eigen show ‘Go big or go Home’. De band eindigde in 2016 met uitverkochte shows in Tivoli, 013, Melkweg en Paradiso. Maar vanavond warmen zij zich hier op in Haarlem.

Het publiek ging uit hun dak, John Coffey was on fire op het Jupiler podium in het Frederikspark.

Tekst: Reinier Hondema