‘Hoe lief ze in Haarlem en omstreken zijn, merkte ik meteen.’

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet uit de buurt kom. Integendeel. Ik woon in Alphen. Nee, niet Alphen aan de Rijn, maar Alphen in Noord-Brabant, onder Tilburg-Breda, 5 km van de Belgische grens.

Tja, hoe ik dan weer bij Bevrijdingspop kom? (Dat is namelijk de vraag die ik dan altijd krijg.) Daarvoor moet je bij Tim van Dijk zijn.

Op de foto zie je mij in het midden (toen maar liefst 17 jaar). Links van mij Anique van Laar en rechts van mij Merel Brandt. 2017 was mij eerste Bevrijdingspop-jaar en sindsdien ben ik er altijd bij geweest, zo lang als ik kon.

Mijn vriend toentertijd, Tim van Dijk, had het jaar daarvoor al een aantal vrienden bij Bevrijdingspop gemaakt. Erg fijn natuurlijk, ook hij kwam niet uit de buurt, Amersfoort namelijk. Hoe lief ze in Haarlem en omstreken zijn, merkte ik meteen. We mochten blijven slapen bij Merel. Volgens mij is deze foto gemaakt op de allereerste avond. Ik had meteen nieuwe vriendinnen gemaakt.

Zo ken ik Bevrijdingspop. Nieuwe mensen leren kennen en vrienden maken, hard werken en heerlijk eten. En natuurlijk na het bouwen een biertje!

Celine Kennes