Ellij wint de finale van de Rob Acda Award 2018|2019

Vrijdag 19 april streden zes bandjes tegen elkaar in de finale van de Rob Acda Award. Close to Fire, Operation Hurricane, Ellij, Flying Nemo, Lilith en Counter-Sound pakten het publiek en de jury allen op hun eigen manier helemaal in!

‘Twee drummers double the fun’

Ellij ging ervandoor met de hoofdprijs. “Twee drummers double the fun. Zoveel mensen op het podium geeft een mooi vol geluid. Beetje zoals The Dandy Warhols en consorten” aldus de jury over Ellij. Flying Nemo won de tweede prijs en Lilith de derde. Close to Fire wist het publiek te overtuigen en ging naar huis met de publieksprijs. Flying Nemo zien we terug op Young Art Festival en Lilith wint een voorprogramma in Podium Victorie. Eigenlijk kunnen we wederom concluderen zoals PP dat altijd mooi zegt dat er alleen maar winnaars zijn.

Optreden op Bevrijdingspop

Het prijzenpakket is ook deze keer weer een goede volgende stap in de muzikale carrière van de winnaars. Een optreden op Young Art Festival, gratis oefenen in het Slachthuis, een fotoshoot met fotograaf Jaap Kroon en natuurlijk het openingsoptreden van Bevrijdingspop Haarlem als kers op de taart.

Jury

De jury bestond uit Tijs van Liemt, Maarten Claus, Lisa de Jongh, Pien Breeuwsma, Wouter Groenhart en Ivo Maissan.

Over de Rob Acda Award

De 25e editie van de Rob Acda Award. De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Fofo: Marcus van Dam