Alleen maar blije mensen bij Kraantje Pappie

Kraantje Pappie laat vanaf moment één het Odido hoofdpodium losgaan. Het is lekker druk en vooraan staan de echte fans van Kraantje Pappie al even te wachten tot hun idool het podium op komt lopen. Gelijk hoor je het Vlooienveld van voor tot helemaal achteraan meezingen en bewegen.

Voor wie niet weet wie hij is. Alex van der Zouwen, bekend onder zijn artiestennaam Kraantje Pappie, is een Nederlands hiphopartiest en televisiepresentator. Hij staat voornamelijk bekend om zijn unieke, vaak off-beat manier van rappen. Hij was in 2019 zelf nog Ambassadeur van de vrijheid en vloog hij over Nederland naar de verschillende bevrijdingsfestivals. Vandaag staat hij hier in Haarlem voor een hoofdpodium.

Van jong tot oud worden zijn nummers meegezongen en ik zie alleen maar blije mensen staan die staan te genieten van het optreden en de zon die heerlijk van achter het podium op de bezoekers schijnt.

Halverwege het concert wordt Tobi naar voren groepen omdat hij een nummer mee wilde zingen. Tobi Lodiers (15) werd vorig jaar ook al het podium werd opgeroepen, maar toen bij de rapformatie the Opposites. Het publiek gaat echt helemaal los!

Tekst & foto: Reinier Hondema