Even kletsen met…Mavis Appiagyei

Iets voor een ander betekenen en er voor de ander zijn, dat zit er van jongs af aan ingebakken bij Mavis. In het dagelijks leven is ze regio-adviseur donaties bij het VSB-Fonds, een fonds wat actief burgerschap versterkt door middel van financiële ondersteuning. Bernt Schneiders, onze voorzitter en oud-burgemeester van Haarlem, is daar directeur en hij maakte Mavis enthousiast om vrijwilliger te worden. Ze ondersteunt sinds december het bestuur en HR/Interne Zaken.

“Ik kan niet oprecht gelukkig zijn als een ander dat niet is. Ook al gaat het mij goed, als ik ook maar iets kan bijdragen om iedereen mee te laten doen en kansenongelijkheid te bestrijden, zal ik dat niet nalaten. Dat mag ik in mijn werk doen, ik beoordeel de aanvragen voor donaties in Noord-Holland, en ik vind het ook belangrijk om dat vrijwillig te doen. Mijn activiteiten tot nu toe vonden eigenlijk voornamelijk op het sociale vlak en in de horeca plaats. Zo werkte ik tijdens de pandemie aan de productie van beschermende jassen voor de zorg bij Makers Unite in Amsterdam en help ik nu een Oekraïense kok met het uitserveren van zijn maaltijden aan vluchtelingen.

Vrijwilligerswerk levert je ook altijd wat op, is mijn ervaring. Zo helpt de rol bij Bevrijdingspop me mijn bestuurlijke ervaring te verbreden. Daarbij is het gegeven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is actueler dan ooit. Dat ik mag bijdragen aan het vertalen daarvan door middel van een te gek festival is heel inspirerend.”

“Toen ik een jaar of 15 was ben ik wel eens met een biertje in mijn hand van de trein naar de Haarlemmerhout gelopen, maar eigenlijk ken ik het festival nog niet. Dus ik ben heel excited dat ik er onderdeel van uit ga maken. Ik ga me laten verrassen door de optredende artiesten, zeg ik eerlijk. Ik heb op zich niet veel met Nederlandse artiesten, maar ik heb zo’n vermoeden dat er mooie bands tussen gaan zitten. Mijn droom voor de line-up? Met Pharell Williams of Stromae zou je me heel gelukkig maken, haha. Maar wat niet is, kan in de toekomst misschien nog eens komen, toch? Dromen kan altijd. Voor nu ga ik in ieder geval enorm genieten van mijn eerste keer Bevrijdingspop!”