Even kletsen met … Martine

Een echte ‘ouwe rot’ bij Bevrijdingspop, zo kun je Martine (‘Maaks’ voor intimi) na 9 jaar als stafcoördinator Communicatie wel noemen. Ze is inmiddels gepokt en gemazeld in festivalland en draait nergens haar hand meer voor om. Of, zoals ze zelf zegt: “Bij de organisatie van een festival als dit moet je af en toe gewoon even tot 10 tellen”.

“Ik heb zo ontzettend veel zin in deze editie! Het is net alsof het mijn eerste keer is, er zit een bepaalde ontwenning in het team en de organisatie door de pandemie. Toen ik 9 jaar geleden samen met Heleen van Loenen bij Bevrijdingspop binnenkwam was er geen communicatieteam, we hebben samen alles van scratch opgebouwd. Nu was er natuurlijk wel al een goed team, maar toch was het behoorlijk aanpoten in de afgelopen periode. Nog een paar dagen en dan kunnen we weer los, als koeien die de wei in kunnen na een lange winter. Heerlijk!”

“Ik ben ontzettend slecht in namen, als de line-up voor het eerst langskomt vraag ik altijd aan Birgit ‘moet ik ze ergens van kennen’, haha. Dus ik ben blij met Krezip, toch een soort van Haarlems bandje. Wat ik wel altijd bijzonder vind, is dat de artiesten van het Jupilerpodium al een hele fanbase hebben met een afgeladen veld en dat ze dan later doorbreken. Bizzy en Donnie zijn daar mooie voorbeelden van. Jett Rebel stond in 2016 op het Jupilerpodium en toen hij in 2019 Ambassadeur van de Vrijheid werd stond hij erop dat hij in Haarlem mocht afsluiten. Dat zijn coole dingen, toch?

Als je het goed hebt, moet je delen, daar wordt uiteindelijk iedereen beter van, is mijn overtuiging. Naast Bevrijdingspop werk ik daarom ook vrijwillig bij het Ouderenfonds om mensen digitaal wegwijs te maken.”

“Mijn kippenvelmomenten? Het Herdenkingsconcert op 4 mei is altijd een prachtige overgang van herdenken naar vieren, die ik koester. De boodschap van Bevrijdingspop is nergens meer aanwezig dan tijdens Dodenherdenking. Samen stil zijn en daarna de muziek en de woorden van het podium laten binnenkomen blijft bijzonder. En op 5 mei, als de zon ondergaat en de lampen op het terrein aan. Als ik dan om het hoekje van het hoofdpodium een blik op de deinende menigte werp staat het kippenvel duimendik, kan ik je verzekeren. Van pure trots, dat we het toch met zijn allen, ondanks alles, weer hebben gefikst en zoveel mensen blij mogen maken. Er samen een spetterend feest van maken, dat is geweldig!”