Even kletsen met … Frank van Loon

Al vanaf zijn 16e is Frank trouwe bezoeker en genieter van Bevrijdingpop. Nu zijn drie kinderen in de leeftijd komen dat ze het festival ook gaan bezoeken, en omdat hij sinds kort iets meer tijd heeft om met leuke dingen bezig te zijn, besloot hij zich als vrijwilliger aan te melden. Want zoals hij inmiddels weet; zonder vrijwilligers geen festival!

“Ik heb in de 32 jaar dat ik het festival bezoek al zoveel waanzinnige bands zien optreden! Veel indruk maakten Gotcha!, the Fun Lovin’ Criminals en de Jeugd van Tegenwoordig. Maar ook van het optreden van Jett Rebel heb ik enorm genoten.

Dat ik nu aan de ‘achterkant’ voor de eerste keer fysiek aan het festival mag meewerken en alle acts op de podia kan zien, vind ik mooi. Ik verheug me op het optreden van Goldband, de Haagse stuccoband. Voor mij eerder nog onbekend, maar toen ik de playlist op Spotify had gedownload werd ik wel enthousiast van wat ik hoorde. En ook van een aantal mensen in mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over hun live performance, dus daar heb ik zin in!”

“Bij Relatie Management ben ik verantwoordelijk voor het aantrekken en behouden van onze sponsoren. We zijn met een relatief nieuw team en we leren elkaar en elkaars vaardigheden steeds beter kennen. Ik ben al lang ondernemer en neem denk ik wel een aantal handige inzichten mee, zeker in de commerciële sfeer. Bevrijdingpop is behoorlijk informeel, maar het blijkt tegelijkertijd ook een supergeoliede machine, ik vind het leuk daar iets aan toe te voegen. Tijdens de pandemie merkte ik dat mijn visie op vrijheid veranderde. Of, anders gezegd, ik werd me meer bewust van wat onvrijheden bij mij aan gevoelens veroorzaakten. Mijn affiniteit met het thema ‘vrijheid is niet vanzelfsprekend’ is nóg groter geworden dan het al was. Ik vind het heel prettig daar nu concrete handen en voeten aan te geven door me in te zetten voor Bevrijdingpop!”