Even bellen met… Jasmijn van Vliet

Al  jaren loopt Jasmijn rond op het terrein van Bevrijdingspop in verschillende functies. Wat doe je eigenlijk allemaal?

Wat doe je normaal gesproken bij Bevrijdingspop en hoe lang ben je al actief bij ons festival?
Normaal gesproken ben ik samen met Maaike de productieassistente van Bevrijdingspop. Ik zou momenteel al een aantal dagen lekker in een bouwkeet zitten en van alles en nog wat regelen met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ben dit jaar 15 jaar actief voor Bevrijdingspop Haarlem.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven begeleid ik jongeren bij het bedenken en organiseren van events, ik ben consultant of coach. Ik geef op Hoge School Inholland Diemen lessen Festivalproductie en ben ik examinator, daarnaast werk als Cultuurverbinder in Heerhugowaard en Langedijk. Ik woon namelijk in Heerhugowaard, ja echt …

Naast hierboven genoemd ben ik ook nog freelancer. Zo ben ik projectleider van Mixtream festival, ondersteunend producent bij KUUB-festival en (mede)organiseer ik kleine events.

Als ik tijd over heb luister ik muziek en bezoek ik graag concerten/festivals, deze het liefst in Patronaat Haarlem. Quarantaine hobby; muziek cassettes opsnorren, bestellen en luisteren.

Welk optreden van eerdere edities is je favoriet?
Eerlijk gezegd zie ik weinig van het programma op 4 en 5 mei. Je bent achter de schermen aan het werk namelijk. Als ik toch zou moeten kiezen; vorig jaar een stukje van Van Dik Hout weer eens gezien en gehoord. Nog steeds een dijk van een band, kippenvel!

Hoe herdenk je dit jaar op 4 mei nu het Herdenkingsconcert niet doorgaat.
Ik herdenk op 4 mei door twee minuten stil te zijn uit respect voor de mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid en alle oorlogsslachtoffers die gevallen zijn. Ik denk dat ik de televisie maar aanzet. Zal heel vreemd voelen niet in Haarlem te zijn..

Wat ga je op 5 mei doen?
Op 5 mei ben ik wél in Haarlem. Genoeg te doen en te assisteren, daarnaast ook genieten, tot zover mogelijk, van alle onderdelen waar mijn derdejaars studenten van Hoge School Inholland allemaal aan meegewerkt hebben. Die hebben samen met de organisatie de afgelopen twee weken keihard hun best gedaan iets moois voor ons neer te zetten.

Wat vind je er zo leuk aan om Bevrijdingspop-vrijwilliger te zijn?
Onderdeel uitmaken van een fantastisch, warm, hardwerkend team. Maandenlang werken wij met z’n allen aan één van de grootste festivals van Nederland. Iedereen met hart en ziel, zo prachtig om te zien. Het thema vrijheid staat centraal, iets waar ik dagelijks dankbaar voor ben te kunnen en mogen zijn. Want wat hebben wij het goed in Nederland.

Stel, jij bent onze programmeur. Wie zou jij in 2021 op ons podium willen zien staan?
Ik keek erg uit naar het optreden van Krezip dit jaar op de mainstage. Ik ben nog steeds groot fan. Ik hoop ze volgend jaar alsnog te kunnen bewonderen. En als het even kan, The Backstreet Boys natuurlijk!

Is er iets dat je nog wilt zeggen tegen alle vrijwilligers van Bevrijdingspop?
Ik mis jullie gezelligheid, spirit, slecht getapte biertjes en knappe (verstofte) gezichtjes,

Hele dikke knuffel en tot volgend jaar!