Ongewenst gedrag

Vrijheid maken we samen.

Veiligheid en plezierig werken zijn dit ook niet.

Op 4 mei staan wij erbij stil en op 5 mei vieren wij onze vrijheid. Dat doen we bij Bevrijdingspop in een veilige (werk)omgeving, voor bezoekers, betrokkenen én onze vrijwilligers. Wat betekent dit nu precies? Hieronder staan onze manieren kort beschreven.

Als Bevrijdingspop-vrijwilliger…

  • Houd ik mij aan de regels – heb ik respect voor anderen.
  • Ga ik zorgvuldig met spullen om – let ik op mijn eigen veiligheid en die van anderen.
  • Verspil ik geen levensmiddelen en drank – houd ik rekening met onze buren en met het park. Drink ik alcohol met mate en niet tijdens het werk (onder de 18 helemaal niet).

Beleef ik een toptijd!

Wij zorgen voor een veilige omgeving

Samen zorgen we voor een omgeving waarin alle vrijwilligers zich veilig voelen. Jouw privacy en die van anderen zijn verzekerd. We communiceren open, maar vertrouwelijke informatie blijft vertrouwelijk. Wij zetten geen foto’s van mensen online zonder hun toestemming.

Wij behandelen iedereen met respect

Wij maken geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, afkomst, burgerlijke staat, handicap, godsdienst of seksuele geaardheid. Behandel anderen eerlijk en met respect. Zo wil je zelf ook worden behandeld. Samen zorgen we voor een goede onderlinge verstandhouding, een veilige werkomgeving. Dit betekent ook dat je na het werk alcohol met mate nuttigt.

Wij zijn neutraal

Wij zijn onafhankelijk en onpartijdig. We mengen ons als organisatie niet in partijpolitiek en zorgen ervoor dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Maatschappelijk verantwoord

Wij willen bijdragen aan een betere wereld. Dit doen wij door zuinig met ons milieu om te gaan en geen spullen te verspillen.

Vertrouwenspersoon

Pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en/of agressie zijn binnen Bevrijdingspop onacceptabel. Bevrijdingspop maakt zich jaar in, jaar uit hard voor het feit dat we vrijheid samen maken. In die sfeer en met dat motto kunnen en willen wij ongewenste omgangsvormen niet tolereren.

Pesten

Een grapje mag, maar wanneer iemand iedere keer voor gek wordt gezet, is het niet grappig meer. Plagen wordt dan pesten. Pesten heeft verschillende gevolgen. Meld pestgedrag altijd. Als een collega-vrijwilliger binnen Bevrijdingspop wordt gepest, kun jij ook iets doen: spreek de pester aan op zijn of haar gedrag en steun degene die gepest wordt.

Seksuele intimidatie

Seksuele intimidatie is elke vorm van gedrag via woorden of fysiek gedrag met een seksuele lading dat zorgt voor beschadiging van de eigenwaarde van een persoon. Zelfs een onschuldig bedoelde opmerking kan grote gevolg hebben. De hele #metoo-beweging gaat natuurlijk over dit onderwerp.

Discriminatie

Discriminatie is nooit acceptabel en zeker niet binnen Bevrijdingspop. Bij discriminatie kun je denken aan verschillende situaties en soorten discriminatie. In de meeste gevallen wordt er gediscrimineerd op basis van geslacht, leeftijd, of handicap/chronische ziekte. Dit kan leiden tot psychische problemen.

Agressie

Word je lastig gevallen, bedreigd of aangevallen? Dan is dat agressie. Agressie kan gaan van bedreigingen en schelden tot spugen. Zowel lichamelijk geweld als mondeling geweld zijn vormen van agressie.

Ga het gesprek aan

Heb jij te maken met ongewenste omgangsvormen in het kader of op het terrein van Bevrijdingspop? Geef dit dan aan bij jouw coördinator – we gaan graag met jou het gesprek aan. Wil je de ongewenste omgangsvormen liever niet direct melden bij jouw coördinator? Dan kun je ook terecht bij onze vertrouwenspersonen Elise Lafeber of Karina Hoek. Je kunt hen bereiken via [email protected] of [email protected] of spreek Elise of Karina aan tijdens de bouwweek.

We rekenen op je medewerking om ook dit jaar van Bevrijdingspop weer een geweldig feest te maken voor iedereen!