Mister en Mississippi

Naar het tijdschema

Mister en Mississippi

Een laatste groet voordat je vertrekt en elkaar weer zult zien, op een onbekende plaats en tijd. Een afscheid betekent vaak ook een nieuw begin, waarbij je probeert een nieuwe balans te vinden. In de muziek van Mister and Mississippi speelt balans een belangrijke rol; in de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs, en de gitaren van Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Ze zoeken elkaar op, vullen elkaar aan of smelten samen. In de liedjes van het nieuwe album zit veel diepgang en ruimte voor arrangement, waaraan kleur wordt gegeven door blazers en strijkers. Dit ondersteunt de reis door het album, dat dynamisch en soms overweldigend is, maar ook een band met internationale potentie laat horen.

De thematiek van afscheid, hoop en verwachting hoor je terug in de woorden, en in de sound vol melancholie en opbouwende muzikale uitbarstingen. Deze plaat zit vol dynamiek en emotie, waarbij de verhalen elkaar in een roes opvolgen. De afgelopen twee jaar heeft de band aangetoond dat ze op de podia kunnen vlammen. Maar in de studio The Church van producer Reyn Ouwehand was de band in bloedvorm. Met ‘We Only Part To Meet Again’ zal het viertal een liveshow realiseren die alle discussies over leeftijd en talent de mond snoert.

Als begin twintigers trok het viertal in het najaar van 2012 de aandacht als support van Blaudzun en Patrick Watson. V2 Records viel als een blok voor de liedjes en het label stond hierin niet alleen: binnen korte tijd veroverde de band de harten van indie- en folkliefhebbers in het segment tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós. Twee jaar later is de schoorsteenmantel in Utrecht versierd met diverse awards en prijzen, waaronder een megahit, 3FM Award en een Edison. Minstens zo imponerend was de uitverkochte show op het podium van Tivoli Oudegracht (de heilige graal voor iedere Utrechtse muzikant), en hun uitbundige dankbaarheid tijdens Lowlands.

Herinneringen uit het verleden; vormen de inspiratie voor een nieuw begin.