Blaudzun

Naar het tijdschema

Blaudzun

Blaudzun is de nom de plume van Johannes Sigmond (1974) die begin 2014 zijn vierde langspeler Promises of No Man’s Land uitbracht dat kon rekenen op lovende recensies en in Nederland op #1 en in België op #6 binnenkwam in de Album Top 100. Begin 2012 beleefde de vanuit Utrecht opererende zanger zijn definitieve doorbraak met zijn nationaal en internationaal geprezen derde album Heavy Flowers dat de goud status behaalde.

Voorjaar 2015 verschijnt zijn nieuwe single Powder Blue, de officiële titelsong voor bioscoopfilm Ventoux (release 14 mei 2015) naar het gelijknamige boek van Volkskrant columnist Bert Wagendorp. De single zal naast digitaal ook op 7″ vinyl worden uitgebracht. Eerder componeerde de indierock zanger al het nummer Bon Voyage! speciaal voor de start van de Tour de France in Utrecht deze zomer.

Blaudzun start in april 2015 een nieuwe tour met een reeks Belgische clubshows en staat dit jaar o.a. op de festivals Down The Rabbit Hole (NL), Deichbrand (DE) en Volta (BE). In augustus geeft hij meerdere amfitheatershows waaronder een concert in Openluchttheater Bloemendaal (Caprera).
In maart 2015 is Blaudzun wederom genomineerd voor een 3FM Award in de categorie “Best Alternative”.