Boodschappenlijstje voor 2 personen:
- 2 bakjes met โโmini burratineโโ Buratta kaas
- 25 gram pompoenpitten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloem pitten
- 1 Hokkaido pompoen (oranje)
- Veld sla
Zoetzure pompoen:
- 1 fles pompoen
- 150 ml Olijf olie
- 150 ml witte wijn
- 150 ml water
- 150 gram suiker
- 15 gram pompoenpitten
- Peper en zout
Pompoenpit Dressing:
- 4 Eetlepels pompoenpit olie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Snufje peper en zout
Benodigdheden:
- Maatbeker
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Oven
- Mandoline (heb je dit niet is een koksmes ook voldoende)
- Bekken (kom)
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Weegschaal
- Garde
- Schaaltje of een diepbord
Recept:
Pompoen roosteren.
- Zet de oven aan op 215 graden boven en onder warmte of op 230 graden hete lucht stand.
- Snij het kontje en de top van de Hokkaido pompoen af.
- Vervolgens snij je de Hokkaido pompoen door de helft om deze hierna in partjes te kunnen snijden.
- Snij met een schilmesje de zaadlijsten uit de Hakkaido pompoen.
- Doe de Hokkaido pompoen in een bekken en maak deze aan met olijf olie, 25 gram pompoenpitten en een snufje peper en zout.
- Verdeel de Hokkaido pompoen op de bakplaat voorzien van bakpapier.
- Rooster de groenten in de oven voor 18 minuten, check na 15 minuten of deze al gaar is. Dit is afhankelijk hoe dik je hem hebt gesneden.
- Zet een steelpan op het vuur en rooster hier 2 in minuten de Pompoen en Zonnebloempitten in zonder olie.
Ingelegde Pompoen.
- Zet de weegschaal klaar en plaats hier een steelpan op.
- Weeg nu ingrediรซnten af in de steelpan die onder het kopjes โโzoetzure pompoen staanโโ exclusief de flespompoen.
- Zet dit op een laag vuurtje en breng het langzaam aan de kook.
- Zet het vuur vervolgens op de laagste stand en roer met een garde door.
- Snij nu het kontje en het topje van de flespompoen af.
- Vervolgens snij je de flespompoen door de midden.
- Snij het vervolgens nog een keer door de helft.
- Haal nu de zaadlijst eruit met een eetlepel.
- Snij nu de flespompoen in dunneplakjes op de Mandoline of snij deze zo dun mogelijk met een koksmes.
- Voeg nu de Flespompoen toe in de pan een haal deze van het vuur af.
Pompoenpit dressing.
- Doe nu alle ingrediรซnten in een maatbeker en roer dit goed door zodat er รฉรฉn massa ontstaat.
- Indien nodig kan je dit door roeren met een garde.
Salade opmaken.
- Doe in een diep de veldsla, hoeveelheid naar eigen wens.
- Doe vervolgens 2 eetlepels dressing over de veldsla.
- Verdeel nu de ingelegde flespompoen over de salade (zie film)
- Hierboven op doe je de gegrilde Hokkaido pompoen.
- Snij de Burrata kaas bolletjes in met een scherp mesje(sneetje maken)
- Plaats nu in het midden van het bordje de Burrata bollen (2 a 3 p.p.)
- Verdeel nog beetje dressing over de Burrata kaas.
- Garneer het gerecht af met de pompoen en zonnebloempitten.