Boodschappenlijstje voor 2 broodjes:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 venkel
- Bospeen of winterpeen
- Manchego
- Veldsla
- 2 harde maisbroodjes of volkoren broodjes
- Olijfolie
Dressing:
- Bosje dille
- ¼ ui schoon
- 1 eetlepel fijne mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eidooier
- 200 ml olijfolie
- ½ theelepel kristalsuiker
- 1 teen knoflook
- Snufje peper en zout
Benodigdheden:
- Staafmixer of blender
- Broodmes
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Oven
- Mandoline (heb je dit niet dan is een koksmes ook voldoende)
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding dille dressing:
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender op de olijfolie na!
- Draai hiervan een gladde massa op de hoogste stand tot je geen stukjes meer ziet en alles één massa is geworden.
- Zet de blender nu op de middelste stand en voeg nu langzaam de olijfolie toe.
- Blender door tot dat alle olijfolie is opgenomen.
Bereiding gegrilde groenten:
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven/onder warmte of op 250 graden hete lucht.
- Was eerst alle groenten onder de kraan met koud stromend water.
- Schil wortel en vervolgens snij je hier mooie reepjes van (zie film).
- Snij de venkel in mooie partjes (zie film).
- Vervolgens snij je de courgette en de aubergine in mooie lange partjes (zie film).
- Doe alle groeten in een mengkom, en voeg hier een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout aan toe en meng dit door elkaar.
- Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Verdeel nu de groenten over de bakplaat, zorg ervoor dat alles mooi verspreid is.
- Bak de groenten in 12 minuten in de oven af.
- Laat de groenten 15 minuten afkoelen voordat je het broodje gaat opmaken.
Broodje opmaken:
- Verwijder de korst van de manchego kaas mocht deze er nog opzitten.
- Snij de kaas in niet te dikke plakken (0,5 cm) 3 a 4 plakjes per broodje (zie film).
- Snij nu het broodje open en bedek deze met de veldsla.
- Verdeel naar smaak de dressing hier over.
- Vervolgens leg je de plakjes manchego kaas hier overheen.
- Verdeel nu de groenten over de broodjes, let op de groente is genoeg voor 4 broodjes.
- Sprenkel naar wens de dressing er overheen.
- Eet smakelijk!
Met dank aan Stef Hazenbosch voor het mogen lenen van zijn keuken. Kijk ook eens op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/stefheid