Ben je een muzikaal talent en droom je ervan jouw nummer uit te voeren met een compleet klassiek orkest? In samenwerking met het Kennemer Jeugd Orkest en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert Bevrijdingspop de Songs for Freedom-contest. Het winnende nummer wordt op 4 mei 2020 gespeeld tijdens het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert. Misschien wel door jou!

75 jaar vrijheid

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de eerste editie van Bevrijdingspop plaatsvond in een gymzaal op de plek van het huidige Patronaat. En dit jaar viert Nederland ook 75 jaar vrijheid. Naar aanleiding van deze twee prachtige mijlpalen schrijft Stichting Bevrijdingspop in samenwerking met het Prins Bernard Cultuurfonds de ‘Songs For Freedom’ contest uit.

Bevrijdingspop Herdenkingsconcert

Deze wedstrijd geeft jou als band, muzikant, componist, singer/songwriter of spoken word-artiest uit de regio kans om jouw song, samen met het Kennemer Jeugd Orkest, ten gehore te brengen op het hoofdpodium tijdens het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert op maandag 4 mei in de Haarlemmerhout. Dat concert is gratis toegankelijk en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 5.000 mensen.

Inzending sluit op 15 maart 2020

Wil jij jouw talent aan het grote publiek presenteren? Stuur dan jouw demo (audio of video) met als thema ‘Freedom’ vóór 15 maart naar mare@bevrijdingspop.nl.
Uit alle inzendingen worden door een muzikaal panel vijf finalisten gekozen. Zij mogen hun song op 23 maart 2020 live presenteren aan de jury tijdens de finale van Songs of Freedom in het Patronaat Café. De winnaar speelt op 4 mei 2020 mee met het Bevrijdingspop Herdekingsconcert.

Veel succes!

Foto: Marcus van Dam