Roti Kip

Boodschappenlijstje voor Roti met kip (4 personen):

  • 4 roti platen
  • 4 hard gekookte eieren
  • 300 gram kousenband
  • 20 gram kerrie masala (tip: H.Nandan kerrie masala zakje 80 gram)
  • 1 eetlepel kerrie masala
  • 250 gram uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram kippendijen
  • 500 gram gekookte aardappels
  • 1 maggi blokje
  • 30 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomaten blokjes
  • 1 rode peper – indien je van pittig eten houdt vervang deze dan voor een madam Jeanette peper.

Benodigdheden:

  • 250 ml water
  • Zonnebloem olie of een andere neutrale olie.
  • Grote hapjespan of een grote wok
  • Oven of magnetron
  • Snijplank & mes
  • Pan met kokend water
  • steelpannetje

Bereiding Roti

  1. Snij de aardappels in grove stukken en kook deze beetgaar.
  2. Kook vervolgens de eieren hard.
  3. Snij de kousenband in stukjes van 3 a 4 cm,
  4. Snij de uien in halve ringen.
  5. Snipper de knoflook.
  6. Snij de peper en grove stukken en laat de zaden zitten (was nu eerst je handen😊)
  7. Snij vervolgens de kip in stukken van 3 a 4 cm.
  8. Verhit een ruime scheut zonnebloem olie in de pan en bak de kip vervolgens 5 minuten op hoog vuur.
  9. Voeg hier de uien en de knoflook toe en bak deze voor 2 minuten mee op middelhoog vuur.
  10. Doe hier de kerrie masala kruiden bij en fruit de kruiden 1 minuut aan.
  11. Voeg nu de tomaten puree toe en ontzuur deze door hem 2 minuten mee te bakken.
  12. Voeg vervolgens de peper, magie blokjes en de tomaten blokjes toe en bak deze mee voor 5 minuten.
  13. Voeg nu de gekookte aardappelen en de kousenband toe.
  14. Voeg tenslotte 250 ml water toe en roer deze voorzichtig door.
  15. Laat het geheel 60 minuten op laag vuur door sudderen, met regelmatig door roeren.

Bereiding Kerrie ei

  1. Terwijl de roti staat te sudderen zet je een steelpan op het vuur en bedek de bodem met een laagje olie.
  2. Voeg nu een eetlepel Kerrie masala aan toe en fruit deze aan zodat de aroma’s vrij komen.
  3. Voeg nu de eieren toe en bakje deze mee op laagvuur voor 3 minuten.
  4. Indien je de eieren iets pittiger wil hebben voeg je naar eigensmaak een lepeltje sambal toe.

Bereiding Rotiplaat

  1. Verwarm de roti plaat pas op het moment als de eieren en de roti klaar zijn.
  2. De rotiplaat kan verwarmd worden in de oven op 150 graden voor 4 a 5 minuten of in de magnetron.
  3. Je bent nu klaar om de borden op te maken met deze heerlijke roti kip.
    Opmaak tip: Gebruik een diep bord!

Met dank aan Stef Hazenbosch voor het mogen lenen van zijn keuken. Kijk ook eens op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/stefheid