Vrijheid in muzikale vorm: spetterend HUNK opent Bevrijdingspop

Van Conservatorium naar hoofdpodium: nieuwe Haarlemse sensatie ontketend!

Wat een knallende start van Bevrijdingspop! De Haarlemse ‘diet-grunge’-band HUNK, winnaar van de Rob Acda Award liet op het hoofdpodium meteen weten dat ze een naam zijn om in de gaten te houden. Al vanaf de allereerste tonen zette frontvrouw Joan de Bruyn het veld in vuur en vlam met haar enthousiasme, dynamiek en aanstekelijke energie.

HUNK brengt een unieke mix van 90’s grunge, opzwepende synth-pop en dromerige indie-invloeden. Toegankelijk, maar met een stevige punk-attitude. Denk aan stoere gitaarriffs, stuwende keyboards en een ritmesectie die de grond doet trillen. Het is duidelijk dat het eigenzinnige geluid van deze vijf jonge muzikanten, die elkaar kennen van het Conservatorium Haarlem, een snaar raakte bij het goed gevulde veld met enthousiaste jonge fans, en dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Het was niet alleen een muzikaal feest, maar ook een viering van vrijheid en spontaniteit. Hun debuutsingle ‘Blushing Over Nothing’ – releasedatum 3 mei (!) – gaat vooral over jezelf kunnen zijn en dingen aan het lot over durven laten.  Met dit optreden heeft HUNK zichzelf op de kaart gezet als een band die staat voor passie, talent en vernieuwing. Ze hebben bewezen dat ze klaar zijn voor het grote werk; we kijken reikhalzend uit naar méér.

Door: Pien en Vanessa
Foto: Ewoud Koster