Michael Prins

Michael Prins (Streefkerk, 14 december 1985) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij brak eind juli 2013 door toen hij het tweede seizoen van het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland won. Hij versloeg in de finale een van de publiekslievelingen Maaike Ouboter.

Prins groeide op in Streefkerk en woont in Haarlem. Hij stond voor het eerst op het podium in de Ierse pub Paddy Murphy’s in Rotterdam, ook speelde hij vier jaar lang elke donderdagavond in het Rotterdamse café Hemingway.

Prins deed in 2013 mee aan het tweede seizoen van De beste singer-songwriter van Nederland. Zijn auditie met het nummer Close to you, wist direct bij jurylid Eric Corton de gevoelige snaar te raken. Het nummer was direct na de uitzending eind mei verkrijgbaar als download, waarna het binnen enkele dagen de downloadcharts bereikte. Hij groeide gedurende het seizoen uit tot een van de favorieten en won op 29 juli uiteindelijk de finale in het Paard van Troje in Den Haag. Prins volgde daarmee Douwe Bob op, die zich in 2012 de beste singer-songwriter mocht noemen.

Zijn eerste album, dat Rivertown Fairytales heet, is op woensdag 23 oktober 2013 gepresenteerd in Het Patronaat in Haarlem. In 2016 is hij gastartiest bij de nationale herdenkingsconcert Bridge to Liberation Experience.