Big2

Twan van Steenhoven (Alkmaar, 10 augustus 1985), artiestennaam Big2 is een Nederlandse rapper en producer. Hij is lid van het rapduo The Opposites en van de rapgroep Mario Kartel.

In 2004 werden The Opposites echt bekend doordat ze op De Straatremixes Deel 3 stonden. Big2 maakte voor die mixtape het nummer; Opscheppers met Baas B, Yes-R en Lange Frans.

De Fik Erin is het eerste album van The Opposites. Het kwam uit in 2005. Het album is volledig door Big2 geproduceerd. De eerste single was Fok Jou, daarna volgde Slaap / Oew Oew.

Het tweede album van The Opposites, Begin Twintig, heeft Big2 ook helemaal geproduceerd. De eerste single van het album was; Dom, Lomp & Famous. Ook werd hij genomineerd voor een Gouden Greep in 2007 bij de categorie Beste Producer.

In 2008 bracht rapper Dio zijn soloalbum, Rock & Roll, uit. Big2 heeft het hele album geproduceerd, op twee nummers na. Aan het einde van 2008 won hij bij de State Awards de prijs voor Beste Producer.

In 2009 bracht hij de Zin In! de mixtape uit. Het was een mixtape met solonummers zonder Willy. Aan het einde van 2009 bracht hij een single samen met Gers en Sef uit genaamd; Broodje Bakpao. Het werd al snel een grote hit in Nederland en België. Het was de eerste single van zijn soloalbum; Ik ben Twan. Hij werd ook genomineerd voor een State Award in de categorie Beste Producer.

In 2010 primeurde Giel Beelen op 3FM de nieuwe track ‘No Surrender’ remix van Big2 in samenwerking met Kane. De remix staat ook op de No Surrender Platinum Edition.

In 2015 was hij een van de oprichters van Straight Outta Control, samen met de rappers Adje, Cho, Dio, Hef en MocroManiac.