Banji

Het Nederlandse viertal Banji combineert de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez met puntige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten.

Het kwartet trok in Nederland al de aandacht door te spelen in het voorprogramma van Balthazar en DI-RECT. Ook bij de opnamen zijn bekende namen betrokken, zo is de debuutsingle Listen een coproductie tussen de band en Jeroen De Pessemier (Oscar en de Wolf) opgenomen in ICP Studios in Brussel, waar The Cure en The Vaccines hebben opgenomen. De tracks van de band zijn gemixt door Mucky, de rechterhand van Sevdaliza.

Een creatieve samenwerking met de LA-based kunstenaar Zack Rosebrugh heeft een eigenzinnige grafische stijl gecreëerd om de kleurrijke wereld van Banji bij te staan.

Banji tekende bij [PIAS] midden in de Covid-19 pandemie en de band bracht hun debuutsingle Listen uit in november 2020. De track is opgepikt door media als Billboard (US), DIY Magazine (UK), Dansende Beren (BE) en 3voor12 (NL). Het nummer staat op de playlists bij grote radiostations als Studio Brussel en is gefeatured op de Hot New Bands playlist op Spotify. Een playlist voor ‘’The freshest sounds from the UK & Ireland.’’
In januari 2021 speelde de band een opvallende show op Eurosonic Noorderslag, met positieve recensies van 3voor12Parool en een grote foto in de Volkskrant. Banji werd ‘Talent to Watch’ genoemd voor 2021 door Nederlandse media als Volkskrant3voor12 and KINK.

Morris Brandt – Vocals, gitaar

Gilles van Wees – Gitaar, bassynth

Twan de Roo – Synth, vocals

Jasper Meurs – Drums, vocals

Highlights

  • 2021: gespeeld op het Back To Live event, 1500 cap zonder social distancing. 
  • 2021: gespeeld op Eurosonic Noorderslag, goede reviews door pers als Volkskrant, Parool en 3voor12.
  • 2020: ‘Listen’ gefeatured op Billboard en DIY Magazine.
  • 2020: ‘Listen’ stond op de radioplaylist van Studio Brussel (BE), Radio1 (BE), 3FM (NL) en KINK (NL). Track werd gedraaid door QMusic (NL), Radio 2 (NL) en BRUZZ (BE).
  • 2020: ‘Listen’ geplaatst in Hot New Bands (UK), New Music Friday NL, New Music Friday BE, New Alternative, Festival Party playlists op Spotify. The ALT CTRL en New Music Daily playlists op Apple Music. Nieuw Deze Week en Indie Academie op Deezer. 
  • 2019: Supportshows van Balthazar (BE), Hobo Johnson (US), twee maal DI-RECT (NL) in uitverkochte TivoliVredenburg (2000 cap), Melkweg (1100 cap) en PAARD (1100 cap).
  • 2019: Singles opgenomen met Jeroen de Pessemier (producer Oscar and the Wolf) in de ICP Studio’s in Brussel, waar o.a. Royal Blood, The Cure en Bløf opnamen.
  • 2019: Singles laten mixen door Rotterdamse producer Mucky. Hij werkt o.a. met Sevdaliza, Fresku en Akwasi. 

Links

www.banji.nl

www.facebook.com/banjibanjibanji

www.instagram.com/banjibanjibanji

www.youtube.com/banjibanjibanji