Welkom en (helaas) tot ziens

We verwelkomen met regelmaat nieuwe ‘vaste’ vrijwilligers. Een ‘vaste’ vrijwilliger zet zich gedurende het hele jaar in voor Bevrijdingspop. Deze nieuwe gezichten stellen zichzelf hierbij aan jullie voor: 

Janine de Roller is afgelopen juni begonnen als Coördinator Duurzaamheid

Ik ben Janine de Roller, 43 jaar, geboren in Tom Price (West Australië) en vanaf mijn 11de woon ik in Haarlem (nooit meer weggegaan). Middelbare school Sancta Maria, gestudeerd in Amsterdam op de HvA. Ik heb een grote passie voor lekker eten & drinken, moderne kunst en ik sport graag.

Mijn vrienden omschrijven mij als doortastend, loyaal en ondernemend. Ook komen vrienden graag naar mij toe voor een goed gesprek of juist lekker even nergens over en breng ik de nodige gezelligheid mee. Een paar leuke weetjes over mij:
* ik ben panisch voor slangen en vlinders;
* tellen en het alfabet doe ik in het Engels;
* ben dol op regen, ik haat wind; 
and I love it when a plan comes together 😉

Ook verwelkomen we in het bestuur 2 nieuwe gezichten:

Noor Kraaijveld is gestart als Notuliste van de bestuurs- en stafvergaderingen.

Mijn naam is Noor Kraaijeveld ik ben 46 jaar en woon nu net 2 maanden in Haarlem, een geweldige stad. In 2019 had ik mij opgegeven als vrijwilliger voor 4 en 5 mei en dat is mij zo goed bevallen dat ik de website van Bevrijdingspop in de gaten ben blijven houden en graag betrokken wilde blijven. Toen de vacature voorbij kwam voor notulist heb ik besloten daarop te reageren.
In mijn vrije tijd mag ik graag wandelingen maken met mijn hond Odin en ben graag op het water te vinden al sloep roeiende of op een andere manier. Ik ben werkzaam als ambtelijk secretaris voor de gemeente Haarlem en Zandvoort binnen het sociale domein. Hopelijk mogen wij volgend jaar de beleving en de boodschap weer overdragen aan het publiek in de Hout en hoop jullie dan ook live te mogen ontmoeten.

Als laatste heeft Pien (Karina Hoek) aangegeven na ruim 6 jaar te willen stoppen met haar rol in het bestuur als bestuurslid HR en Interne Zaken, via het Bevrijdingspopnetwerk is een opvolger gevonden. Ineke Verdonkschot neemt deze functie over. De komende tijd zal er overdracht plaatsvinden zodat Ineke met de nodige bagage maar ook een frisse blik kan beginnen.

Mijn naam is Ineke Verdonkschot en ik ben enthousiast om te starten als vrijwilliger voor Bevrijdingspop. Aan het eind van dit jaar volg ik Pien (Karina Hoek) op in het bestuur alwaar ik de portefeuille HR en Interne zaken op me zal nemen.
Tot een jaar geleden werkte ik bij AH in Zaandam, waar ik verantwoordelijk was voor Human Resources voor de AH-winkels in Nederland. Eind vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijf gestart; als adviseur help ik bedrijven bij transformatie vraagstukken en organisatie ontwikkeling.
Ik was blij verrast toen ik voor deze functie gevraagd werd en heb deze kans direct gegrepen. Bevrijdingspop belichaamt voor mij drie thema’s waar ik veel van houdt; Haarlem, muziek en vrijheid!
Van origine kom ik uit een Haarlemse familie, zelf woon ik sinds 2000 weer in Haarlem. Samen met mijn man en onze 2 zoons van 14 en 12 wonen wij in het Garenkokerskwartier. We genieten van deze prachtige stad met haar mooie theaters en musea en goede restaurants. Met om de hoek de Kennemmerduinen en het strand waar we vaak te vinden zijn. Bij ons thuis wordt veel muziek geluisterd en gemaakt; door mijn zoon op gitaar en piano, door mij op de ukulele.
Ik heb het geluk gehad dat, in mijn jeugd, vrijheid een vanzelfsprekendheid leek. Daardoor heb ik onbezorgd en vol verwachtingen van de toekomst kunnen opgroeien. Toen ik ouder werd en mijn wereld groter, bleek die vrijheid niet vanzelfsprekend. Vrijheid is niet vanzelfsprekend in sommige landen, niet vanzelfsprekend voor sommige groepen van de bevolking.
Het belang van vrijheid, hoe er voor gestreden is, en dat er nog steeds voor gevochten moet worden is een verhaal dat altijd verteld en gedeeld moet worden. Ik kijk er naar uit om, via Bevrijdingspop, mijn bijdrage daaraan te kunnen leveren. 

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Afscheid

Helaas nemen we ook afscheid van een aantal vaste vrijwilligers binnen Bevrijdingspop:

Vanessa van Zalm, Grafische vormgeving is onlangs gestopt als vrijwilliger. Jacky Klijn, Service Coördinator heeft aangegeven deze rol te willen overdragen aan iemand anders. Jasmijn van Vliet zal tijdelijk contactpersoon zijn tot we een opvolger hebben gevonden.
Ook nemen we afscheid van Mirjam Reeuwijk, HR/Interne zaken en vertrouwenspersoon binnen Bevrijdingspop. Ook hier zoeken we nog passende opvolging voor. Binnen het Kinderfestival heeft Danielle Martens het stokje overgedragen aan Melissa Haas-Keizer.
Robin Aret (interim Staf programma en artiestenbegeleiding) en Anne van Pinxteren (pers & PR coördinator) bedanken we voor hun inzet tijdens de afgelopen editie.

We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor je inzet de afgelopen jaren en wensen jullie veel succes toe voor de toekomst en graag tot ziens in de Hout!