Vacature vrijwilliger: Commissielid Kinderfestival

Als commissielid Kinderfestival ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het Kinderfestival. Tevens ben je hét aanspreekpunt voor alles aangaande het Kinderfestival voor stafleden en externe contacten.

Wat betekent dat concreet?

Je organiseert het kinderfestival op 5 mei van A tot Z, daarbij moet je denken aan het maken van een plan van aanpak en draaiboek, je bedenkt  leuke activiteiten en huurt attracties voor kinderen, je schaft ook de materialen aan. Verder benader je artiesten, onderhandel je over de prijs en boek je artiesten.

Je instrueert vrijwilligers die op 5 mei het festival mogelijk maken en verzorgt communicatiemateriaal voor onze social media-kanalen. Ook bewaken van het budget en het zorgen voor sponsoring is een belangrijk onderdeel van je taak.

Tijdens het festival ben je er voor: medewerkers op het Kinderfestivalterrein, bezoekers (ouders, kinderen etc.) , artiesten, specifiek van het Kinderfestival en pers, specifiek voor het Kinderfestival.

Wat vragen wij?

Je bent een communicatief sterke duizendpoot, een organisator die makkelijk contact legt en gewend is projectmatig ter werken en ervaring heeft met het organiseren van evenementen. Verder ben je flexibel, zelfstandig, accuraat en heb je natuurlijk op de eerste plaats affiniteit met kinderen! Ten slotte ben je het hele jaar bereid tijd te steken in de voorbereidingen. Tussen 3-6 mei ben je beschikbaar op en om het festivalterrein.

Wat bieden we je?

  • Een onvergetelijke en zeer waardevolle ervaring
  • Een geweldig team om mee samen te werken en om van te leren
  • Een divers netwerk en nieuwe contacten
  • Leuke feesten
  • Werken in een enthousiaste vrijwilligersorganisatie

Wat verwachten we?

Vrijwillig is zeker niet vrijblijvend en dus verwachten we dat je je minimaal drie edities zult inzetten voor Bevrijdingspop. De tijdsbesteding varieert en loopt in de aanloop naar 4 en 5 mei op. De gemiddelde tijdsbesteding is drie uur per week.

Over Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Sinds enkele jaren bestaat het festival uit een herdenkingsconcert op 4 mei en het festival op 5 mei in de Haarlemmerhout in Haarlem. Het festival is uitgegroeid tot een professioneel festival met circa 125.000 bezoekers per jaar. Met twee poppodia, een volwaardig kinderfestival, een uitgebreide markt en diverse eet- en drinkgelegenheden is Bevrijdingspop Haarlem een begrip geworden.

Bevrijdingspop wordt georganiseerd door een groep van ongeveer 40-50 vaste vrijwilligers, die zich het hele jaar inzetten voor het festival. De stichting bestaat uit een bestuur van zeven personen, vijf staf-coördinatoren met daaronder commissies waarin alle taken vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zijn er rond en op 4 en 5 mei nog vele vrijwilligers die ons ondersteunen. Bevrijdingspop heeft als doel het publiek bewust te maken van het feit dat vrijheid nog steeds niet vanzelfsprekend is!

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Melissa, [email protected].

Reageren op deze vacature kan door een korte motivatie en je cv te mailen naar [email protected]. Je sollicitatie dient voor eind februari 2023 binnen te zijn.