Vacature Bestuurslid Relatie Management (vrijwilliger)

Als bestuurslid Relatie Management vorm je samen met de andere bestuursleden het bestuur van stichting Bevrijdingspop en ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor alle bestuurstaken. Het bestuur is verantwoordelijk voor het gehele beleid en resultaat van de stichting. De activiteiten van de stichting zijn voornamelijk gericht op het Herdenkingsconcert op 4 mei en het Bevrijdingspop festival op 5 mei in de Haarlemmer Hout in Haarlem.

We zijn op zoek naar een enthousiast en commercieel ervaren persoon die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om de portefeuille Relatie Management en de actieve werving van sponsor bijdragen aan te sturen. Door commerciële concepten te bedenken, het relatiemanagement team verder uit te bouwen, en nieuwe partnerships aan te gaan. Bevrijdingspop Haarlem is een gratis toegankelijk festival, voor het voortbestaan van ons festival is de werving van subsidies en sponsoring cruciaal.

In de rol van bestuurslid Relatie Management ben je, in nauwe samenwerking met de staf coördinator en overige stafleden Relatie Management, verantwoordelijk voor de werving van inkomsten voor Bevrijdingspop, in de vorm van sponsorgelden, fondsen, subsidies en barters. Team Relatie Management is het visitekaartje van Bevrijdingspop naar bedrijven en instellingen, teneinde voldoende middelen te werven voor de jaarlijks terugkerende activiteiten op 4 en 5 mei.

Wat zoeken wij?

-HBO werk- en denkniveau
-Commerciële instelling en goede communicatieve vaardigheden
-Bij voorkeur een sterk netwerk in Haarlemse en Noord Hollandse bedrijven
-Ervaring als bestuurslid is een pre
-Inspirerende teamplayer met hart voor het gedachtegoed van Bevrijdingspop
-Resultaatgericht, creatief, proactief en inventief
-Iemand die het glas halfvol ziet en zorgt dat het vol komt…! 🙂

Wat bieden we je?

-Drijvende kracht kunnen zijn aan het oudste, grootste en leukste evenement in Haarlem
-Samenwerken met een enthousiast en ervaren team van bestuurs-, staf- en commissieleden
-Een jaarlijkse unieke ervaring om betrokken te zijn bij het organiseren van een groots en energiek evenement met 140.000 bezoekers

Wat verwachten we?

De termijn voor een bestuurslid is minimaal 3 jaar, maar de ervaring leert dat de meeste bestuursleden inschrijven voor een tweede en derde termijn. De tijdsbesteding varieert en is gemiddeld ongeveer 4 uur per week. Deze neemt in de aanloop naar 4 en 5 mei toe. De vergaderingen en afspraken vinden voornamelijk in de avonduren plaats.

Over Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Het festival bestaat uit een herdenkingsconcert op 4 mei en het festival op 5 mei in de Haarlemmerhout in Haarlem. Bevrijdingspop is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot een professioneel festival met circa 5000 bezoekers op 4 mei en 140.000 bezoekers op 5 mei. Met drie poppodia, een volwaardig kinderfestival, veelzijdige thema projecten rondom vrijheid, een uitgebreide markt en vele eet- en drinkgelegenheden is Bevrijdingspop Haarlem een begrip geworden.

Bevrijdingspop heeft als doel het publiek bewust te maken van haar missie: Vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Bevrijdingpop wordt georganiseerd door een groep van circa 50 vaste vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten voor het festival. Stichting Bevrijdingspop bestaat uit een bestuur van (momenteel) zes personen, zes stafcoördinatoren met daaronder commissies waarin alle taken vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zijn er in de week rond 4 en 5 mei nog ruim 400 vrijwilligers die ons ondersteunen!

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ineke Verdonkschot, Bestuurslid HR / Interne Zaken, [email protected]
Wil je reageren dan kan dat door een korte motivatie en je CV te mailen naar Ineke. Graag ontvangen wij je sollicitatie voor 1 juli 2023.

Foto: Jurriaan Callenbach