Team Thema deelt top-secret verrassing

Dit was voor het Thema-team een bewogen jaar. Zoals je weet zijn Herco en ik ons sinds vorige editie gaan bemoeien met de thematische activiteiten op het festival. We zijn enorm onder de indruk van hoe warm dit is ontvangen door de kern van Bevrijdingspop. We konden de steun goed gebruiken want het was niet niks om het in zo’n korte tijd allemaal geregeld te krijgen.

Het geheim van Bevrijdingspop

Voor mij was het pas m’n tweede editie en ik ben ondertussen achter het geheim van Bevrijdingspop: als je denkt dat het allemaal niet meer gaat lukken dan komt de hulp ineens vanuit alle kanten! Een aantal ervaren themavrijwilligers helpen tóch nog een editie mee, Jiska haakt ineens aan om ons qua productie uit de brand te helpen, Backbone komt met een fantastisch idee voor de boog met namen op het hoofdpodium, Jeroen fixt die social-influencer-doeken gewoon nog even, Simon komt plots met budget en vergunning om de “Corridor van de Vrijheid” door heel Haarlem te hangen, vanuit de keuken sturen ze wanneer we er helemaal doorheen zitten schalen met broodjes en er komen precies op het juiste moment ineens hekkengekken om de hoek lopen om de tenten af te sluiten voordat de stoet bezoekers langs komt. Wow!

Boost

Hoe fijn is het dat zoveel vrijwilligers het thema meer aandacht willen geven op het festival?? Het heeft ons in ieder geval een enorme boost gegeven om te zien hoe hard het gedragen wordt door jullie! Daarnaast ben ik stil van alle prachtige quotes over vrijheid, de indrukwekkende reacties van bezoekers en de positieve aandacht van media en gemeente!

Top-secret verrassing

Ook voor deze editie hadden we hele gave plannen: een nóg vettere Corridor, gave ideeën voor op het festival zelf, een fototentoonstelling en de eerste “Vrijheidsweek”: heel Haarlem in het thema voorafgaand aan ons festival! En tja, we hadden ook nog een top-secret verrassing in petto … Martijn was er al een jaar mee bezig en ook Bernt heeft kunnen helpen … Zullen we het maar verklappen dan? Tijdens het festival zou met veel kabaal een historische vloot vliegtuigen over ons heen vliegen! Hoe vet is dat??? Nou ja: voor volgend jaar hebben we in ieder geval genoeg toffe dingen om onze bezoekers de vrijheid te laten vieren!

Elk idee is welkom!

En dat is dan ook meteen m’n oproep aan alle Bevrijdingspop-vrienden: ideeën!! Hoe kunnen we Bevrijdingspop nóg betekenisvoller maken? We willen onze bezoekers de vrijheid laten vieren en tegelijkertijd even stil laten staan dat deze niet vanzelfsprekend is. Elk idee is welkom! Hoe zou jij de vrijheid willen zien op het podium? Hoe betrekken we de jongeren op 4 mei? Moet die helikopter niet gewoon in regenboogkleuren geschilderd worden? Het maakt niet uit hoe groot of klein je idee is, of het vanuit je eigen discipline is of niet, alleen op ons festival of ook daarbuiten: alles om onze boodschap uit te dragen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is!

Tekst: Maarten v/d Vlugt