Sue the Night

Sue the Night, Suus de Groot, is de energieke frontvrouw van de 6-koppige band die sinds september 2014 als een lopend vuurtje harten van muziekliefhebbers in Nederland verovert.

Sinds de release van het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum MOSAIC in januari 2015 is Sue the Night in een stroomversnelling geraakt. De release wordt gevierd in een uitverkocht Patronaat en is hiermee de aftrap voor een succesvol festivalseizoen (o.a. Best Kept Secret, De Beschaving, Zwarte Cross) en 2 goed lopende clubtours. Door diverse media worden de eerste 3 singles ‘Top of Mind’, ‘The Whale’ & ‘Fool’s Gold’ goed opgepikt. De band is graag geziene gast bij Radio 3FM; deze kent Sue the Night de titel ‘Serious Talent’, een ‘Megahit’ en 2 nominaties voor een 3FM Award toe. Daarnaast mag Sue een aantal keer te gast zijn bij DWDD.

In het najaar van 2015 werd MOSAIC ook uitgebracht in België, i.s.m. Gentle Promotion & Peter Verstraelen Bookings. Hierop volgden verschillende shows in België en begin 2016 zet de band ook haar eerste stappen in Denemarken.

Op het album MOSAIC staan songs die onder je huid kruipen; een bekende sound, terugpakkend op de classics van vroeger, maar toch eigen en vernieuwend. Vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie worden gemaakt. In de studio werkte ze samen met partner-in-crime Linda van Leeuwen (Bombay) en producers Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes) en Thijs van der Klugt (Baskerville) en hebben diverse gastmuzikanten van o.a. Bombay, Binkbeats en Blaudzun hun muzikale bijdrage geleverd aan het debuutalbum.

Ook live heeft de band een mooie reputatie opgebouwd; de songs worden door het sextet maximaal uitgepakt. Inmiddels is de podium opstelling zelfs uitgebreid tot een set-up met o.a. 2 drummers. In deze formatie kan Sue, met haar krachtige stem en dromerige gitaarpartijen, haar songs “dragen als een mantel” (uit recensie Noorderslag ’15/3VOOR12).

Intussen blijft Sue ’s nachts doorschrijven waardoor er in november van ditzelfde jaar nieuwe songs worden opgenomen. Met hetzelfde productieteam, maar nu ook de live-band om haar heen ontstaat er een gegroeid geluid. Hiervan horen we 2 maart 2016 de eerste single genaamd ‘The World Below’. Het nog ongetitelde 2e album wordt verwacht begin 2017.