Studenten Inholland organiseren online programmering Bevrijdingspop

75 jaar vrijheid, dat kunnen we niet ongehoord aan ons voorbij laten gaan. Dat vinden Femke, Milo, Shenya, Loena, Juul en Romy ook. Wij zijn studenten van de opleiding Leisure & Event management en samen met Jitse van der Wal en Jasmijn van Vliet zijn wij de afgelopen tijd druk bezig geweest met het organiseren van een online programmering voor Bevrijdingspop.

Opening Vrijheidsweek

In eerste instantie zouden wij de opening van de Vrijheidsweek organiseren, maar door de maatregelen omtrent COVID-19 kon deze helaas niet plaatsvinden. Gelukkig kwam al snel het idee om het niet hierbij te laten en een mooi alternatief te bedenken, zodat wij als Nederlanders alsnog op 5 mei de bevrijding kunnen vieren. Er wordt onder andere een 15-uur durende radio-uitzending georganiseerd in samenwerking met Haarlem105, hierbij zullen er optredens te horen zijn van voorgaande Bevrijdingspop-edities zoals van Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opossites en Nielson.

Radio-uitzending Haarlem105

Ook zullen er tijdens de radio-uitzending interviews worden afgenomen met verschillende vrijwilligers van Bevrijdingspop, veteranen en exclusieve interviews met de ambassadeurs van Bevrijdingspop, namelijk Lucas & Steve en Kriss Kross Amsterdam.
Zoals elk jaar bij Bevrijdingspop, zal er ook dit jaar een 5 voor 5 moment zijn om 5 minuten stil te staan bij de vrijheid. Uit de Grote of St. Bavo kerk zal om 5 voor 5 het lied “zing, vecht, lach, huil, werk en bewonder” live te horen zijn in de radio-uitzending. Deze is ook terug te zien in de tv-uitzending van Haarlem105.

Online Kinderfestival

Tot slot hebben wij ons bezig gehouden met de organisatie van het onlineprogramma voor het kinderfestival. Op 5 mei om 10:00 wordt er een video gedeeld via Bevrijdingspop.nl en het YouTube-kanaal van Bevrijdingspop. Ook zal er een leuke kleurplaat te downloaden zijn op de website met een winactie. Alle activiteiten die op 5 mei plaatsvinden zijn te vinden op www.bevrijdingspop.nl op de sociale media kanalen van Bevrijdingspop!

Mega trots

Wij zijn mega trots op het eindresultaat en hopen dat heel Nederland alsnog een beetje het vrijheidsgevoel kan ervaren zoals wij die in Nederland al 75 jaar lang mogen ervaren.