POM: Snoeihard cute!

Het draait vandaag maar om 1 ding: de vrijheid vieren! En oja, te gekke bandjes kijken.

Het 5-koppige POM laat zien dat snoeiharde indierock ook heel cute kan zijn. En wie op zoek is naar een feestje, is bij hen nogal aan het juiste adres. Ze zijn energiek, de bas is weldadig, alles is hard, maar met een lief randje.

Direct breekt de zon door, de eerste kledingstukken van het publiek gaan uit en het veld stroomt  razendsnel vol. Overal staan blije groepjes mensen, jong en oud, blij te bewegen. Want bewegen dat wil je wel, daar bij POM op het Jupilerpodium. Alle ogen zijn gericht op frontvrouw Lisa, die met haar zoetgevooisde stem (en dat rauw randje) het hele veld voor zich inneemt. Met duidelijk veel eigen fans, want vooraan gaat het keihard op en neer.

De een doet het denken aan EUT, de ander hoort Garbage, en meerderen zien hier de nieuwe Nederlandse Gwen Stefani. Iemand is speciaal voor POM naar Haarlem gekomen: “Wat mij betreft is dit nu al de beste act van de hele dag!” Uiteindelijk gaat ook het shirt uit van de zangeres zelf en is het enthousiasme helemaal niet meer te houden. “Wat een band, wat een talent, laat Lowlands maar komen!”

Wij zijn van onze sokken geveegd. Succes om dit nog te overtreffen!

Tekst: Pien Hoek en Vanessa van Zalm

Fotografie: Edward Draijer