Meewind dé duurzame partner van Bevrijdingspop

Meewind is ook dit jaar weer partner van Bevrijdingspop. Daarmee ondersteunt het beleggingsfonds ons festival én de boodschap dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is iets waar we samen voor moeten strijden. Duurzaam beleggingsfonds Meewind maakt het voor iedereen mogelijk om via meewind.nl zelf te investeren in duurzame energie.  

Vrijheid onder druk door klimaatverandering

Door het veranderende klimaat worden steeds meer gebieden in de wereld moeilijk bewoonbaar – of zelfs volledig onbewoonbaar. Dit kan leiden tot grote volksverhuizingen en voedseltekorten, bekende ingrediënten voor een gewapend conflict. Een dergelijk conflict kan een stroom van vluchtelingen veroorzaken. Mensen die huis en haard moeten verlaten als gevolg van de klimaatverandering die wij zelf hebben veroorzaakt.

Maatregelen hard nodig

Om grootschalige klimaatverandering te voorkomen zijn maatregelen hard nodig. Een belangrijke stap hierbij is het mondiale klimaatakkoord. Door wereldwijd de duurzame energietransitie te versnellen verminderen we de CO2-uitstoot en kunnen we klimaatverandering voorkomen.

Kiezen voor duurzame energie

Ook in Nederland kunnen we ons steentje bijdragen aan verbetering van het mondiale klimaat. Door zelf onze energie op duurzame wijze op te wekken, zorgen we voor minder CO2-uitstoot. Daarmee beschermen we volken die in kwetsbare gebieden het hardst getroffen worden door klimaatverandering.
Kortom, kiezen voor duurzaamheid doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral voor de wereld om ons heen. Via meewind.nl kan iedereen die wil zelf investeren in duurzame energie. Hiermee versnellen we niet alleen de energietransitie, maar krijgt iedereen die meedoet met Meewind de kans om een gezond rendement te maken op zijn of haar inleg.

Over Meewind

Meewind is een duurzaam beleggingsfonds, gevestigd in Haarlem, dat burgers en bedrijven betrekt bij de financiering van duurzame energieproductie. Meewind investeert met de Zeewind-fondsen in windparken op zee. Met fonds Regionaal Duurzaam 1 investeren Meewind en haar participanten in kleinschalige energieproductie in de regio.

Meer informatie: meewind.nl