Lekker met Merol

Merol zette een spectaculaire show neer die op het Vlooienveld deed bruisen van de energie. Als een ware koningin van Nederlandstalige electropop betoverde ze het publiek vanaf het moment dat ze het podium betrad. Om stipt 15 uur knalde “Hou je bek en bef me” het overvolle veld op, met verve in beeld gebracht door de inmiddels beroemde gebarentolk Mirjam Stolk.

Merol wist haar fans te verleiden met een wervelende mix van eigenzinnige en fantasierijke teksten. Haar nummers fungeren niet alleen als dansbare deuntjes, maar bevatten ook een diepere laag van humor en reflectie op de huidige tijdgeest. Haar optreden was een triomfantelijke viering van Nederlandstalige electropop en vrouwelijke kracht. Met haar unieke mix van pakkende melodieën, slimme teksten en aanstekelijke charisma bewees ze eens te meer waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is.

Een van de hoogtepunten van de show was ongetwijfeld toen Merol vermomd als zeer verleidelijke haai het stampende nummer “LESGOOOOO” ten gehore bracht. Dit nummer, doordrenkt met haar kenmerkende stijl en aanstekelijke beats, sleepte het publiek mee in een dansbare ervaring die nog lang zal nadreunen in de hoofden van alle aanwezigen.

Maar wat Merols optreden echt onderscheidde, was haar interactie met het publiek. Met haar charmante persoonlijkheid en onmiskenbare podiumaanwezigheid wist ze moeiteloos de harten van haar fans te veroveren. Of ze nu grappen maakte, vragen stelde aan het publiek of simpelweg de menigte aanmoedigde om mee te zingen en te dansen. Een groot feest in de zon! Wat is het toch fijn om een meid te zijn!

Tekst: Pien en Vanessa
Foto: Archie Backx