Laten we eens een blik vrijheid opentrekken

Stilstaan bij vrijheid en Bevrijdingsdag vieren is belangrijker dan ooit. Zeker voor de bewoners van zorginstellingen, waarvan een groot deel van de bewoners de oorlog heeft meegemaakt en bij wie de herinneringen vaak springlevend zijn. Daarom zorgde Bevrijdingspop ervoor dat de speciale soep dit jaar via DOCK aan een speciale doelgroep werd geserveerd.

Yvette van Boven maakte recept

Chefkok Yvette van Boven, wier kookboeken in duizenden huishoudens in de kast staan, maakte het recept voor de stevige Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021. Met ingrediënten als bloemkoolrijst, aardappel, kokosmelk en bladspinazie werd het een heerlijke, verrassende maaltijdsoep. Kunstenaar Piet Parra ontwierp het etiket en maakte het soepblik tot een waar collectorsitem.

Traktatie voor bewoners woonzorgcentra Zorgbalans

De Vrijheidsmaaltijdsoep smaakt natuurlijk het allerlekkerste als je het samen eet. Daarom werd de soep in de keuken van DOCK Haarlem gemaakt. DOCK staat voor de kracht van samen, en dat hebben ze fantastisch bewezen! De 1100 bewoners van de woonzorgcentra van Zorgbalans in Zuid-Kennemerland genoten van de heerlijke soep en spraken ondertussen over de betekenis van vrijheid. Een bijzondere invulling van deze bijzondere dag!