Kom 5 mei met het openbaar vervoer, lopend of op de fiets

Bevrijdingspop vindt dit jaar weer plaats in de Haarlemmerhout in Haarlem. Het Vlooienveld, Frederikspark en het Florapark worden begin mei weer omgetoverd in een bruisend festivalterrein. Als je in de buurt woont is het aan te raden om per fiets of lopend te komen. Kom je van buiten de stad, neem dan de trein.

TREIN

Ga goed voorbereid op pad! Raadpleeg de NS Reisplanner of download de NS Xtra app. Plan ook alvast je terugreis. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar per trein. Hou je laatste aansluitingen in de gaten. Vanwege de drukte adviseren we je niet op de laatste trein te gokken.

Tip: Koop vooraf het 5 Mei-retour en reis op Bevrijdingsdag met 20% korting!

Dit retourtje is alleen geldig op 5 mei en vanaf 30 april hier verkrijgbaar. Reis je met een OV-chipkaart? Zorg dan vooraf voor voldoende saldo op je kaart, ook voor de terugreis.Dan hoef je niet in de rij te staan op de dag zelf. Op 5 mei staan er altijd lange rijen bij de kaartautomaat.

We verwachten op 5 mei in Haarlem een groot aantal bezoekers per trein. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens je reis.

Kijk voor meer informatie vanaf 30 april op ns.nl/bevrijdingsdag

Looproute vanaf het station

Vanaf het station is een looproute aangegeven of kan de bus worden genomen. De reguliere buslijnen worden in de buurt van het festivalterrein omgeleid. Raadpleeg voor actuele reisinformatie de OV-informatiekanalen (connexxion.nl, 9292ov.nl).

Kom je toch met de auto, volg dan de parkeerroute die vanaf de rand van de stad de weg naar de ingang van de parkeergarages wijst. Vanaf hier is de looproute naar het festivalterrein aangegeven.

BUSSEN

Bevrijdingspop vindt plaats op 4 en 5 mei in het Florapark en het Frederikspark in Haarlem. Hieronder staan de buslijnen waarmee je Bevrijdingspop kunt bereiken. Niet alle haltes zijn bereikbaar vanwege afzettingen direct grenzend aan het gebied. Bevrijdingspop bereik je met buslijnen 3, 50, 80, 340, 346, 356. Met buslijnen 73 en 300 stap je uit op halte ‘Europaweg’. Je loopt dan ongeveer in 15 minuten naar het festivalterrein.

Als gevolg van Dodenherdenking en de festiviteiten rond 5 mei is een aantal routes van buslijnen in het centrum van Haarlem gewijzigd. Dit betekent dat deze buslijnen tijdelijk bepaalde haltes niet kunnen aandoen. Het onderstaande overzicht geldt voor 4 & 5 mei en in enkele gevallen ook nog een deel van 6 mei.

Lijn 3

vervallen halte: Houtplein
vervangende tijdelijke halte: Gasthuissingel

Lijn 50

vervallen halte: Florapark
vervangende tijdelijke halte: Wagenweg
vervallen haltes: Dreef, Tempeliersstraat

Lijn 80

vervallen halte: Tempeliersstraat
vervangende halte: Gasthuissingel
vervallen halte: Rustenburgerlaan
vervangende tijdelijke halte: Graafschapstraat

Lijn 340

vervallen haltes: Tempeliersstraat, Spanjaardslaan
vervallen halte: Dreef
vervangende halte: Zomerluststraat, Lijnen 346, 356

Alleen op 4 en 5 mei

vervallen halte: Templiersstraat
vervangende halte: Gasthuissingel
vervallen halte: Rustenburgerlaan
vervangende halte: Graafschapstraat

AUTO

Beter niet doen, het wordt erg druk en Bevrijdingspop is het best met het openbaar vervoer bereikbaar.

Mocht je toch met de auto komen, neem dan afslag Haarlem-Zuid vanaf de A9 en rijd de N201 af richting Haarlem.

Sla bij de stoplichten links- of rechtsaf en parkeer in de wijk. Verder doorrijden vanaf dit punt heeft weinig zin in verband met de verwachte drukte.

Er wordt geen aparte parkeerfaciliteit op 5 mei gecreëerd in Haarlem.

Reken op een flinke wandeling vanaf je parkeerplaats naar het festivalterrein.

Alternatieve parkeerplek

Neem op de A9 een afslag eerder of later en rijd de N200 af richting Haarlem Centrum. Parkeer bij de P&R bij Ikea (fly-over nemen!) en neem de trein naar station Haarlem. Loop dan naar de Hout. Of volg de parkeerroute door Haarlem, die is aangegeven met borden.

Naar verwachting zijn de parkeergarages deze dag snel vol.

Foto: Edward Draijer