Jong DJ-talent overtuigt

Lux & MarcussonĀ | Plein van de vrijheid

Terwijl het publiek nog staat te klappen voor Phaff & The Cowgirls, installeren Lux & Marcusson hun DJ-apparatuur om de rockbandjes af te wisselen met melodische house. De twee jonge studenten van de Music Academy in Haarlem ontmoetten elkaar vier jaar geledenĀ bij de audities van hun studie en zeĀ hebben grote ambities om de housewereld op zĀ“n kop te zetten.

Goed op elkaar ingespeeld duo

Tijdens de set op het Plein van de Vrijheid komen bekende nummers voorbij die gemixt worden met diepe bastonen en fijne melodietjes. Het duo is goed op elkaar ingespeeld, soms zelfs iets te goed, waardoor er in het begin weinig contact met het publiek is. Maar in de loop van het optreden komen zowel de DJā€™s als het publiek steeds meer op gang.

Het plein gaat los

Naast de jongeren die lekker mee staan te deinen op de vrolijke beats, trekt de muziek ook het oudere publiek naar het podium toe. Uiteindelijk gaat het gevulde Plein van de Vrijheid helemaal los op de deuntjes van Lux & Marcusson. Het moge duidelijk zijn: we gaan snel meer van dit duo horen.

Door: Tessa Ranzijn en Brecht Visser