Bevrijdingspop Haarlem online met Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser

Op woensdag 5 mei 2021 vieren we onze vrijheid online. Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser. Hun optredens zijn te volgen via bevrijdingspop.nl.

200 aangekondigde optredens

Luchtmachthelikopters die Nederland doorkruisen met aan boord de Ambassadeurs van de Vrijheid. Dat markante beeld moeten we dit jaar missen op Bevrijdingsdag. Maar de ambassadeurs treden wel gewoon op! Via bevrijdingspop.nl en de overkoepelende website van de veertien Bevrijdingsfestivals zijn hun optredens te bekijken, net als in totaal 200 aangekondigde optredens van artiesten.

Betekenis van vrijheid

In aanloop naar 5 mei gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Davina Michelle heeft haar eigen volgers opgeroepen om met haar in gesprek te gaan over vrijheid. Zanger Tino Martin gaat samen met schrijver en journalist Natascha van Weezel naar Auschwitz om in gesprek te gaan over de Holocaust en rapper Jonna Fraser maakt een verhaal over afkomst: wat betekent zijn afkomst voor wie hij is? En hoe is dat voor anderen?

Vrijheidsvuur

Het Vrijheidsvuur wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken in Wageningen. Het vuur komt op 5 mei ‘s middags aan in Haarlem wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken. Ook dit is online en op diverse televisiezenders te volgen.

Bevrijdingspop online

Op 5 mei organiseert Bevrijdingspop Haarlem een online programma met optredens en thematische onderdelen over vrijheid, zoals het ontsteken van het Vrijheidsvuur en het 5voor5 moment. Aan de precieze invulling van het programma wordt nog gewerkt, daarover binnenkort meer. Bevrijdingspop Haarlem is op 5 mei te volgen via bevrijdingspop.nl. Ook wordt op 4 mei weer het bekende Herdenkingsconcert met het Kennemer Jeugd Orkest georganiseerd. Dit is via hetzelfde platform te volgen.