Bernt Schneiders nieuwe voorzitter Bevrijdingspop

Stichting Bevrijdingspop heeft een nieuwe voorzitter. Muziekliefhebber en oud-burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders neemt per direct het voorzitterschap over van Monique Rietveldt, die als bestuurslid programma en vicevoorzitter deze functie waarnam.

Monique Rietveldt over de nieuwe voorzitter: “Bernt is al jaren een goede vriend van ons festival. Toen hij nog burgemeester van Haarlem was, kon je zijn enthousiasme voor Bevrijdingspop al duidelijk merken. Dat hij in zijn vrije tijd zelf ook muzikant is, heeft daar ongetwijfeld mee te maken.

Daarnaast is Bernt natuurlijk een zeer ervaren bestuurder, een prettig mens én hij beschikt over een breed netwerk in Haarlem en omstreken. Alle reden voor ons als bestuur om hem met veel plezier in ons midden te verwelkomen. Met Bernt aan het roer verwachten we opnieuw een topeditie neer te zetten en willen we onze organisatie en het merk Bevrijdingspop de komende jaren verder uitbouwen.”

‘Vrijheid over het voetlicht brengen’

Gevraagd naar zijn redenen om voor Bevrijdingspop te kiezen, zegt Bernt Schneiders: “Ik vind het een grote eer om voorzitter van Bevrijdingspop te mogen worden. Het is prachtig om samen met meer dan 350 vrijwilligers dit grote festival neer te zetten. Zodat Haarlem op 4 mei waardig kan herdenken en op 5 mei uitbundig vrijheid kan vieren. Waarbij iedereen welkom is, ook van ver buiten de gemeentegrenzen.
Voor mij komt hier veel samen. Mijn liefde voor de stad en voor muziek, het plezier om met gedreven mensen samen te werken en de uitdaging om op een creatieve manier het belang van vrijheid over het voetlicht te brengen.”

Jubileumeditie

Bernt Schneiders neemt de voorzittersrol van Bevrijdingspop  Haarlem op een bijzonder moment over. Op 5 mei 2020 – een nationale vrije dag –is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd van de Duitse overheersing. Ook viert bevrijdingspop Haarlem dit jaar haar 40e verjaardag. In 2020 wordt op verschillende manieren extra stil gestaan bij 75 jaar vrijheid, onder andere met het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert en diverse activiteiten voorafgaand aan het festival.

Foto boven artikel: Ramon Philippo