Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 2 bakjes met ‘’mini burratine’’ Buratta kaas
  • 25 gram pompoenpitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloem pitten
  • 1 Hokkaido pompoen (oranje)
  • Veld sla

Zoetzure pompoen:

  • 1 fles pompoen
  • 150 ml Olijf olie
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml water
  • 150 gram suiker
  • 15 gram pompoenpitten
  • Peper en zout

Pompoenpit Dressing:

  • 4 Eetlepels pompoenpit olie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Snufje peper en zout

Benodigdheden:

  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Oven
  • Mandoline (heb je dit niet is een koksmes ook voldoende)
  • Bekken (kom)
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Weegschaal
  • Garde
  • Schaaltje of een diepbord

Recept:

Pompoen roosteren.

  1. Zet de oven aan op 215 graden boven en onder warmte of op 230 graden hete lucht stand.
  2. Snij het kontje en de top van de Hokkaido pompoen af.
  3. Vervolgens snij je de Hokkaido pompoen door de helft om deze hierna in partjes te kunnen snijden.
  4. Snij met een schilmesje de zaadlijsten uit de Hakkaido pompoen.
  5. Doe de Hokkaido pompoen in een bekken en maak deze aan met olijf olie, 25 gram pompoenpitten en een snufje peper en zout.
  6. Verdeel de Hokkaido pompoen op de bakplaat voorzien van bakpapier.
  7. Rooster de groenten in de oven voor 18 minuten, check na 15 minuten of deze al gaar is. Dit is afhankelijk hoe dik je hem hebt gesneden.
  8. Zet een steelpan op het vuur en rooster hier 2 in minuten de Pompoen en Zonnebloempitten in zonder olie.

Ingelegde Pompoen.

  1. Zet de weegschaal klaar en plaats hier een steelpan op.
  2. Weeg nu ingrediënten af in de steelpan die onder het kopjes ‘’zoetzure pompoen staan’’ exclusief de flespompoen.
  3. Zet dit op een laag vuurtje en breng het langzaam aan de kook.
  4. Zet het vuur vervolgens op de laagste stand en roer met een garde door.
  5. Snij nu het kontje en het topje van de flespompoen af.
  6. Vervolgens snij je de flespompoen door de midden.
  7. Snij het vervolgens nog een keer door de helft.
  8. Haal nu de zaadlijst eruit met een eetlepel.
  9. Snij nu de flespompoen in dunneplakjes op de Mandoline of snij deze zo dun mogelijk met een koksmes.
  10. Voeg nu de Flespompoen toe in de pan een haal deze van het vuur af.

Pompoenpit dressing.

  1. Doe nu alle ingrediënten in een maatbeker en roer dit goed door zodat er één massa ontstaat.
  2. Indien nodig kan je dit door roeren met een garde.

Salade opmaken.

  1. Doe in een diep de veldsla, hoeveelheid naar eigen wens.
  2. Doe vervolgens 2 eetlepels dressing over de veldsla.
  3. Verdeel nu de ingelegde flespompoen over de salade (zie film)
  4. Hierboven op doe je de gegrilde Hokkaido pompoen.
  5. Snij de Burrata kaas bolletjes in met een scherp mesje(sneetje maken)
  6. Plaats nu in het midden van het bordje de Burrata bollen (2 a 3 p.p.)
  7. Verdeel nog beetje dressing over de Burrata kaas.
  8. Garneer het gerecht af met de pompoen en zonnebloempitten.