Even kletsen met … Ruud van den Berg

Als het in het leven behoorlijk tegenzit, heb je altijd een keuze hoe je er mee omgaat. Een voorbeeld van een positieve en energieke manier is de manier van onze vrijwilliger Ruud, die door een ongeval op zijn werk in 2016 in een rolstoel terecht kwam.  Hij bleef vrijwilliger en is medewerker op het rolstoelpodium.

‘Ik ben sinds 2013 vrijwilliger bij Bevrijdingspop, bij de service. Op het veld zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, ik genoot ervan. Toen ik op een fatale dag in 2016 door een collega werd aangereden en daardoor mijn been verloor, zag mijn wereld er ineens heel anders uit. Ik kwam in een rolstoel terecht, verloor ook mijn baan en moest lang revalideren. Een enorm pittige tijd, met heel veel veranderingen. Gelukkig ben ik een positief ingesteld mens en in de overtuiging dat je er het beste van moet maken. Ik heb mijn rol bij Bevrijdingpop in 2017 weer opgepakt en ben nu medewerker op het rolstoelpodium. Zorgen dat iedereen het daar naar zijn zin heeft is mijn grootste prioriteit! Het is voor mezelf ook fijn dat ik er met mijn scootmobiel op kan en dat er een invalidentoilet is. Ik ben er trots op dat ons festival deze mogelijkheden biedt.”

“Uit mijn vrijwilligerswerk haal ik ontzettend veel plezier, helaas kan ik geen reguliere baan meer aan. Toen het mailtje kwam dat er dit jaar weer een festival georganiseerd kon worden en je je in kon schrijven als vrijwilliger, juichte ik hardop, zo’n zin heb ik er weer in. De bezoekers een fijne dag geven, genieten van de muziek en de sfeer…ik hou ervan. Het optreden van 2Unlimited lang geleden, in 1994, is er één die ik niet snel zal vergeten, die bas van hun deed de hele grond trillen! Dit jaar zie ik uit, naast alle gave acts die op het podium staan, naar Rilan & the Bombardiers. Niet alleen op 5 mei, maar juist ook tijdens het Herdenkingsconcert. Ik bedoel, op maar 1500 kilometer van de Haarlemmerhout ziet de wereld er totaal anders uit. Dat wij in vrijheid kunnen leven, daar kan je toch alleen maar enorm dankbaar voor zijn?”