Boodschappenlijstje voor 2 broodjes:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • Bospeen of winterpeen
  • Manchego
  • Veldsla
  • 2 harde maisbroodjes of volkoren broodjes
  • Olijfolie

Dressing:

  • Bosje dille
  • ¼ ui schoon
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eidooier
  • 200 ml olijfolie
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • 1 teen knoflook
  • Snufje peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of blender
  • Broodmes
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Oven
  • Mandoline (heb je dit niet dan is een koksmes ook voldoende)
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding dille dressing:

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender op de olijfolie na!
  2. Draai hiervan een gladde massa op de hoogste stand tot je geen stukjes meer ziet en alles één massa is geworden.
  3. Zet de blender nu op de middelste stand en voeg nu langzaam de olijfolie toe.
  4. Blender door tot dat alle olijfolie is opgenomen.

Bereiding gegrilde groenten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven/onder warmte of op 250 graden hete lucht.
  2. Was eerst alle groenten onder de kraan met koud stromend water.
  3. Schil wortel en vervolgens snij je hier mooie reepjes van (zie film).
  4. Snij de venkel in mooie partjes (zie film).
  5. Vervolgens snij je de courgette en de aubergine in mooie lange partjes (zie film).
  6. Doe alle groeten in een mengkom, en voeg hier een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout aan toe en meng dit door elkaar.
  7. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  8. Verdeel nu de groenten over de bakplaat, zorg ervoor dat alles mooi verspreid is.
  9. Bak de groenten in 12 minuten in de oven af.
  10. Laat de groenten 15 minuten afkoelen voordat je het broodje gaat opmaken.

Broodje opmaken:

  1. Verwijder de korst van de manchego kaas mocht deze er nog opzitten.
  2. Snij de kaas in niet te dikke plakken (0,5 cm) 3 a 4 plakjes per broodje (zie film).
  3. Snij nu het broodje open en bedek deze met de veldsla.
  4. Verdeel naar smaak de dressing hier over.
  5. Vervolgens leg je de plakjes manchego kaas hier overheen.
  6. Verdeel nu de groenten over de broodjes, let op de groente is genoeg voor 4 broodjes.
  7. Sprenkel naar wens de dressing er overheen.
  8. Eet smakelijk!

Met dank aan Stef Hazenbosch voor het mogen lenen van zijn keuken. Kijk ook eens op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/stefheid