Voor kinderen is het Kinderfestival natuurlijk dé plek om samen onze vrijheid te vieren op Bevrijdingspop. Speciaal voor de jongste bezoekers van ons festival wordt op 5 mei 2020 om 10.00 uur een video gedeeld via Bevrijdingspop.nl en het YouTube-kanaal van Bevrijdingspop. De video duurt ruim een uur en bevat allemaal leuke onderdelen voor kinderen:

Programma online Kinderfestival:

Voorlezen met boekhandel De Vries Van Stockum

Saartje van Boekhandel De Vries Van Stockum leest een mooi verhaal voor uit een prentenboek. Dit verhaal sluit mooi aan op het thema vrijheid. Het boek heet De Koffer. Een heel warm boek over het helpen van vluchtelingen dat nooit zwaar wordt, maar juist gaat over compassie en vriendelijkheid. “Op een dag verschijnt er een vreemd dier. Hij heeft alleen een koffer bij zich. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En wat zit er in die koffer?” Het verhaal is voor kinderen vanaf 3 jaar.

Dansen met Dansschool Jolein

Dansschool Jolein heeft verschillende dansscholen in Haarlem en omstreken. Dansen is hun grote passie en vanaf één van hun locaties kun jij meedansen op de liedjes van Kinderen voor kinderen. Deze danstutorial duurt ongeveer 20 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kijken en meedoen met theater Zwuf

Mariëlle van theater Zwuf vertelt een kort verhaal over biggetje Basje. Ook zal zij samen met jullie zingen… ben je benieuwd naar het hele stuk? Volgend jaar komt Theater Zwuf naar het Florapark om het hele verhaal van Biggetje Basje te spelen. Dit stuk duurt ongeveer 5 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Knutselen met Made by Melissa

Het grote symbool van Bevrijdingspop is het vrijheidsvuur. Melissa laat stap voor stap zien hoe jij zelf  een vrijheidsvuurtje knutselt. (Ouders: dit is volkomen veilig! ;-)) Leg van tevoren wel wat spulletjes klaar:

  • een schaar
  • een stift of potlood
  • lijm
  • gekleurd papier of karton in de kleuren wit, rood, oranje en geel op A4-formaat
  • wc rolletje
  • aluminiumfolie

Het knutselen duurt ongeveer 10 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar, kleine kinderen tot 6 jaar kunnen wel wat hulp gebruiken van papa of mama.

Presentatie

Dude Entertainment neemt de presentatie van het online Kinderfestival op zich. In de video hieronder zie je dat dat zeker een feestje wordt!